Вторник, 21 Март 2023

Събота, 31 Декември 2016 12:18

Снегът прати в нокдаун цялата държава

Призивите за търпение към заринатите в преспите звучат като подигравка


Снегът в последния ден от годината прати в нокдаун цялата държава. Стряскащо изглеждат гледките на основната ни магистрала, на която половин денонощие са блокирани десетки коли и стотици граждани. "Не виждаме техника. Мръзнем цяла нощ. Свърши ни горивото. Няма храна и вода". Така звучат воплите на блокираните българи, които се намират само на 30 километра от един от най-големите български градове - Бургас.
Хиляди българи се питат къде е държавата? Защото въпреки кризисните щабове, в навечерието на 2017-та година тя отстъства. Как иначе да си обясним, че не може да ги извади от колите им вече 16 часа. Те не са нито в хижа в Родопите на 2000 метра надморска височина, нито на затънтен селски път. Бедстващите ни сънародници са на най-важната пътна артерия в страната.
Призивите за спокойствие, отправени към онези, които мръзнат в колите си и треперят, кога ще свърши и бензина, звучат в момента като подигравка.
Колкото по-бързо властта се справи с бедствената ситуация, толкова по-бързо гражданите ще върнат доверието си в държавността. Защото иначе всички онези, които са зарити в преспите, както и ние, които наблюдаваме снежната драма, оставаме с усещането, че няма държава, а територия.

Миляна Велева
Източник: Канал 3

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни