Понеделник, 15 Август 2022

Вторник, 10 Януари 2017 16:29

Красимир Райдовски: 20 години политици, игнорирайки моралните императиви, изнасилват истината за 10 януари

И всички те се свенят днес, като прясно дефлорирани селски девственици да признаят, че не могат да свалят правителство, чиято оставка е гласувана в НС на 28 декември 1996 година, казва за NBOX.BG говорителят на правителството на Жан Виденов


На 10 януари се навършват 20 години от погрома на българското Народно Събрание.
За 10 януари 1997 година съм говорил и преди 20 години.
И до днес партийни и политически измекяри и помияри се състезават да си припишат заслугата са събитията от онзи ден.
Водени от церебралния си астигматизъм и морална флатуленция двадесет години политици, игнорирайки моралните императиви, изнасилват истината.
В продължение на двадесет години партийни импотентни недоносчета, подкрепяни от партийно ангажирани журналисти, тиражират мокрите си политически лъжи, че на 10 януари 1997 година е „свалено“ правителството на БСП.
И всички те се свенят като прясно дефлорирани селски девственици признаят, че не могат да свалят правителство, чиято оставка е гласувана в НС на 28 декември 1996 година.
Това в нещо като това да твърдиш, че 10 ноември е в резултат на действията на българските дисиденти..

Истината е елементарна.
Идеологията, генезисът,както би казал президентът Стоянов, на 10 –то януарските събитията, е в недоволството на партийните помияри от групата на 19-те от БСП, (който не помни да прочете писмото им до Жан Виденов), синхронизиран с политическите полюции на мушмороци от "Раковски" 134, ползващи се с подкрепата на известни от недалечното минало силови групировки.
(Който иска може да провери кои с кого се срещаше в бившия ресторант „Олимп“…)
Недоволството и съпротивата на 19-те от БСП, окриляни от духа на Покойника, са породени от позициите на председателя БСП, които разбиват техните лични политически и материални интереси.
Неоспорим факт е, че един от най-младите членове на БКП, Богомил Бонев е честен човек.
Според мен, съвестта му не би позволила да отрече политическите слухове, че в Щаба на "Раковски 134" нахлуването в Парламента е обсъждано и планирано за октомври 1996 година.
Според достоверни източници, тази октомврийска революция е отложена защото е преценено, че не съществува „революционна обстановка“.
Главните елементи от техническата организация на събитията, която е стройна и отлично реализирана са:
- конспиративните срещи между покойния Николай Добрев и бъдещия Лаборант Иван Костов в ресторанта на братя Джанкови на Копитото. Свидетели, потвърдиха постистинноста за провеждането им, колко и неприятно да беше за определени политически помияри…
- целенасоченото генерирана и раздухвана от "Раковски" 134 и помияри от "Позитано" 20 т.н „банкова криза“.
Днес едва ли ще се намери нормален човек, който да не е наясно какъв е генезисът на срива на банковата система в Републиката.
- добре обмисленото връщане на мандата от приятелския партиен кръг Първанов - Добрев, което по същество е предателство спрямо решението на конгреса на БСП от декември 96, за което са гласували и двамата титани на социалистическата мисъл
- необезпокояваните от полицията ,когато министър на МВР беше покойният Николай Добрев, улични демонстрации срещу централа на „Позитано“
- на сакралния 10 януари министърът на вътрешните работи Николай Добрев се разпорежда да се свалят вътрешните заграждения пред Парламента.
Според него, за да се предостави възможност на народа да изрази своето недоволство.
Последиците от тази заповед на министъра, отговорен за обществения ред са известни.
Необходимо ли е да споменавам защо, кой и как донесе камъните и и тежките метални болтове, които бяха използвани срещу сградата на Парламента?
Който има съмнения относно достоверността, да запита началника на охранителна полиция на СДВР от онова време.
В нормална държава такъв министър би бил обект на съдебно дирене.
И още нещо, кое правителството след 1989 до днес успя да върне за година и половина почти 3 милиарда долара външен дълг?!

Красимир Райдовски

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни