Четвъртък, 08 Юни 2023

Събота, 04 Февруари 2017 14:37

Конгресът на БСП: „Искаме България солидарна!“

„Нашият избор е правила, сигурност, справедливост. Правила еднакви за всички, възмездие за всеки, който ги нарушава. Нашият избор е суверенна България – българските правителства да не търгуват с националния интерес. Държава с правила и справедливост, правила, еднакви за всички и възмездие за всеки, който ги нарушава“, обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова.

„Искаме България солидарна. Ние сме един народ и наша ценност е силният, можещият, смелият - да бъде опора на слабия, уплашения, бедния. Искаме България, опряна на корените си – в културата, духовността и българщината. Такава България може да се изгради от силен, здрав, образован, работещ и единен народ“.

„Днес имаме още една важна задача. С нашия Национален план за България да посочим друг и различен път от 25-годишния преход на развитие. Да водим по този път и да бъдем гарант, че няма да се отклоним от него... Да поставим дългосрочна цел и хоризонт – 8 милиона българи и нито един беден. Такава цел може да обедини всички политици, да обедини цял един народ - да съхраним българския народ от изчезване. Но уви, политическото късогледство надделя над държавническото мислене. Политици от различни партии коментираха със сарказъм или с аргумент, че това не може да стане биологически за 4 години. Хора, които мислят за България с хоризонт от 4 години, не могат да бъдат водачи на народ“, заяви председателят на БСП.

"Мафията, корупцията, сгрешеният модел на прехода си имат своята паралелна държава. Докъде стига паралелната държава? Плащане от джоба си - над 2 млрд. лв. годишно за здраве, над 1.5 - за образование, над 3 млрд. за монополи и картели, 1 млрд. подкупи, 2 млрд. щети от нагласени поръчки. 10 млрд. за паралелна държава. 400 лв. на семейство. Ние ще закрием тази паралелна държава", заяви Нинова.

„Нужно е образование, което гарантира грамотност, работа в България и кадри за икономиката. Здравна система, до която всеки българин има достъп. Култура и духовност, които градят ценностна система. Сигурност на границите и всеки дом. Външна политика, подчинена само на националния интерес“.

„Има много партии днес, в предизборна кампания сме, ще има много предложения, народът ще избира. Ние предлагаме Национален план за България, за България! Нашият основен опонент предлага „доктрината ГЕРБ“, „доктрината Борисов“. От една страна - България. От друга – една партия, един човек, който има самочувствие, че сам по себе си може да бъде национална доктрина. Нашата цел обаче е да спасим българския народ, който изчезва, българщината, която да ни съхрани. Тяхната цел, формулирана на националната среща на ГЕРБ – един милион гласове на изборите. Народ или гласове? Хората да изберат!“, призова Корнелия Нинова.

"Две Българии, а между тях пропаст. Народът е изправен за избор, да определи водачите си. Той ще реши мъдро, но и ние трябва да решаваме мъдро. Ще променим ли себе си, за да променим в България, или ще си заравяме главата в пясъка, докато бурята отмине? Защото този път бурята няма да отмине".

 

"Днес промяната е задължителна. Живеем в две Българии - официална и паралелна, виртуална и реална.
Според ГЕРБ корупция няма, според "Прозрачност без граници" сме на първо място по корупция. Нашите опоненти казват, че българинът обичал да пътува, видял се с пари и вижте какво става - магистралите отесняват. В риск от бедност и социално изключване обаче живеят 41% от българите".

"България е с най-лоши показатели по отношение на здравето, втори сме по смъртност в света. 112 хил. души умират всяка година, новородените са 62 хил. - най-малкият естествен приръст", каза още Нинова. Тя посочи, че ГЕРБ сами са спирали процедури по еврофондове и каза още, че външният дълг е станал 13.761 млрд. евро.

"Правителството реши бежанците да се заселват тук, иска отпадане на санкциите срещу Русия. Тук ще замълча, защото пред величието на Шипка можем само да замълчим".

"8 млн. българи и нито един беден" е цел, която можела да обедини всички политици. Според Нинова опонентите я критикували за това, понеже не можело да станем 8 млн. население за един мандат. "Хора, които мислят с хоризонт от 4 години, не могат да бъдат водачи на народа. Те могат да бъдат политици, но не дават хоризонт", каза Нинова.

Лидерът на БСП представи основните акценти в платформата на левицата, сред които безплатно здравеопазване за осигурените; по-високи доходи; повече държава в икономиката и др. Целта - силен, здрав образован и работещ народ, решителни действия срещу мафия и битова престъпност.

"Вярвам във вашата мъдрост и сили. Пожелавам ви на добър час", завърши Нинова.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни