Вторник, 30 Май 2023

Неделя, 05 Февруари 2017 10:57

Тръмп: Уважавам руския президент Владимир Путин, но това не означава, че двамата ще се разбираме добре

Казвам, че е по-добре да се разбираме с Русия, отколкото не, каза още американският президент

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заявява в интервю за телевизия Фокс нюз, че уважава руския президент Владимир Путин, но това не означава, че двамата ще се разбират добре, предадоха ТАСС и ДПА.

В интервюто, откъси от което бяха публикувани вчера, водещият Бил О'Райли пита Тръмп дали изпитва респект към Путин.

"Наистина го уважавам, но аз уважавам много хора. Това не означава, че ще се погаждам с него. Дали ще се разбираме с него? Нямам идея", отговаря Тръмп в интервюто, което ще бъде излъчено по-късно."Казвам, че е по-добре да се разбираме с Русия, отколкото не. И ако Русия ни помогне в борбата срещу "Ислямска държава", която е важна борба, и срещу ислямския тероризъм по целия свят - това е добро нещо", продължава Тръмп.
"Но той (Путин) е убиец!", възкликва интервюиращият.

"Има много убийци. И ние имаме много убийци. Какво си мислите? Че нашата страна е толкова невинна?", отвръща президентът.

По-рано вчера Тръмп обеща в телефонен разговор вчера с украинския си колега Петро Порошенко, че САЩ ще работят за възстановяване на мира в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Тръмп разговаря по телефона с Порошенко вчера и му каза, че "САЩ ще работят с Украйна, Русия и всички други замесени страни, "за да им помогне да възстановят мира по границата", съобщи Белият дом. Двамата лидери обсъдили и възможността за среща в близко бъдеще.

Тръмп проведе телефонен разговор и с италианския премиер Паоло Джентилони, за да обсъди укрепването на двустранното сътрудничество в редица области, включително сигурността и контратероризма, предаде ДПА. Тръмп потвърди ангажимента на САЩ към НАТО и подчерта необходимостта от съюзниците от алианса да споделят финансовото бреме на разходите за отбрана, се казва в съобщението на Белия дом. Двамата обсъдили също Либия, притока на мигранти и бежанци в Европа и срещата на върха на Г-7 в Таормина, Италия, през май, в която Тръмп приел да участва.

(БТА)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни