Четвъртък, 08 Юни 2023

Сряда, 03 Юни 2020 12:12

Пет брака, шест деца, просто някои наистина го предпочитат горещо

Тони Къртис – живот като звезда от първа величина

Роден на 3 юни 1025 г. в Бронкс, Тони Къртис става известен още на 23 години, когато сключва първия си актьорски договор с "Юнивърсъл Пикчърс" и дебютира в "Criss Cross". През 50-те години красавецът е супер звезда в Холивуд и се прочува като плейбой № 1. Зрителите си редят на опашки за филмите "Сладкият вкус на успеха" и "Непокорните", в който партнира на Сидни Поатие и за първи път е номиниран за "Оскар".  Блестящо си партнира с филмовата икона Мерилин Монро в неувяхващия вече половин век филм "Някои го предпочитат горещо” (1958 г.) - признат от Американския филмов институт за най-великата американска комедия на всички времена. Къртис има звезда на "Алеята на славата" в Холивуд, носител е на два "Златни глобуса" - през 1958 и 1961 г., а последната му роля беше в "Дейвид и Фатима" (2008) - романтичната драма за любовта на израелски евреин и красива палестинка.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Освен с успешната си филмова кариера Къртис е известен и с бурния си личен живот. Той е женен за актрисата Джанет Лей 11 години и двамата имат две деца - Джейми Лий и Кели Къртис, които тръгват по стъпките на баща си в киното. Тони открито признава, че е изневерявал на Лей по време на брака им и след развода им през 1962 г. се жени за германската актриса Кристин Кауфман, с която си партнират във филма "Тарас Булба". От нея има две деца, но вторият му брак трае само четири години. След това се жени още три пъти и има още две деца от третата си съпруга Лесли Алън.

От 1980 г. успоредно с актьорската кариера се отдава и на рисуването. Артистът винаги владее поне две от изкуствата, а най-добър е винаги на сцената на живота.

AFISH.BG

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни