Четвъртък, 08 Юни 2023

Неделя, 27 Септември 2020 09:44

„Знам си правата и нищо не може да ме спре…“

Красивата блондинка от „Влюбеният Шекспир” празнува днес рожден ден

Гуинет Полтроу е родена на 27 септември 1972 г. в Лос Анжелис, Калифорния. Баща ѝ Брус Полтроу е режисьор и продуцент, майка ѝ Блайт Данър е актриса, а брат ѝ Джейк Полтроу е режисьор и сценарист. Семейството на баща ѝ са ашкенази имигрирали от Беларус и Полша, докато майка ѝ е потомък на пенсилвански немци и бели барбадосци.

 

Гуинет Полтроу, Брад Пит (с когото са били сгодени 6 месеца) и Морган Фрийман в "Седем"

Гуинет израства в Санта Моника и учи в „Crossroads School for Arts & Sciences“, а след това учи в девическото частно училище„Спенс“ в Ню Йорк. Когато е на 15 години, учи една година в Испания по програма за ученически обмен, където се научава да говори испански език. Завършва „Спенс“ през 1990 г. По-късно за кратко учи антропология в Калифорнийския университет, но прекъсва обучението си за да преследва актьорска кариера.
Актьорският ѝ дебют е през 1989 г. в телевизионният филм „High“, който е режисиран от баща ѝ. Професионалният ѝ театрален дебют е през 1990 г. на театралния фестивал в Уилямстаун.

Във "Влюбеният Шекспир", филма, който и носи "Оскар" и "Златен глобус"

Известни филми с нейно участие са „Плът на раздора“, „Хук“, „Седем“, „Големите надежди“, „Влюбеният Шекспир“, „Кланът Тененбаум“, „Железният човек“, „Железният човек 2“, „Отмъстителите“, „Железният човек 3“, сериалът „Клуб Веселие“ и други. От 2010 г. има звезда на Холивудската алея на славата. През 2013 г. е обявена за „най-красивата жена“ от списание „Пийпъл“.

С Крис Мартин

Носителка на награди „Златна камера“, „Сателит“, „Златен глобус“, „Еми“ и „Оскар“, номинирана е за награда на „БАФТА“, „Грами” и две награди „Сатурн“.

Блондинката има две деца с фронтмена на бандата „Coldplay”- Крис Мартин. Дъщеря им се казва Епъл (в превод от английски - ябълка), а синът им Моузес (Моисей).

Актрисата е много чувствителна на тема папараци. Тя самата държи фотоапарат на таблото на колата си, за да й е под ръка, когато нахалниците се появят, тя им прави снимка и записва регистрационните номера на колите им: „Ако дъщеря ми е с мен, а те ме нервират, съм готова да направя необходимото. Записвам всичко и отивам в полицията. Знам си правата и нищо не може да ме спре.“

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни