Събота, 25 Март 2023

Петък, 02 Септември 2016 16:12

Политически дебат ли? Нали си имате Рут и Деница

Новините се коват в "Паркинги и гаражи", а не в парламента

"Поканете ме следващия път, когато някой е ударил някого на паркинг". Репликата е на кандидата за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков в ефира на Нова телевизия.  С това завърши 11 минутното му участие в ефира на националната телевизия, което трябваше да представи кандидатурата и визията на представителя на една от големите политически коалиции у нас за евентуалните му пет години на "Дондуков" 2.

Какво е казал самият Трайков не е от такова значение, времето му стигна почти да отговори дали подкрепата за номинацията му в Реформаторския блок е единодушна, какви взаимоотношения е запазил с бившия си работодател Бойко Борисов и кракът коментар за изтичащия мандат на президента Росен Плевнелиев. За 11 минути толкова, както се казва.

А защо всъщност Трайков получи толкова малко ефирно време? Ами защото не е новината на деня. Тя е следната - две жени са се скарали и драскали на наказателен паркинг в София. И докато едната от двете жени - певицата Рут Колева даваше обяснения за "инцидента" в Нова телевизия, то съперничката й Деница Михайлова, известна с участие в сериал и с дълбоката си ангажираност към проблемите на ромите бе в студиото на бТВ.

Сблъсък на титаните, на какъвто не можем и да се надяваме! За какво са ни политически и обществени дебати? Какво като остават по-малко от два месеца до президентските избори - нали си имаме Рут и Деница и ежедневието ни е пълно.

А за "сухарите", които намират битовите скандали за безкрайно безинтересни, камо ли обект на телевизионни предавания, могат само да се надяват, че летните страсти ще бъдат потушени от задаващия се хладен сезон, иначе току виж не успеем да се информираме и кой ни е държавен глава през следващите пет години.

Автор: Михаил Кръстев, Nbox

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни