Понеделник, 27 Март 2023

Сряда, 08 Юли 2020 09:09

Само наркодилъри са свидетели срещу шефовете от ГДБОП

Преди дни бившият вътрешен министър и настоящ адвокат по това дело Емануил Йорданов коментира, че при едно влизане на делото в съда „ще падне голям смях“

 

 

Лица, занимаващи с разпространение на наркотици, са свидетелите срещу арестуваните преди дни шефове на ГДБОП. Това стана ясно по време на заседанието на съда по техните мерки за неотклонение.

Апелативният специализиран съд потвърди постоянните арести на двамата висши антимафиоти Цветан Панков и Кирил Ванков, съобщава БНР. Третият обвинен за участник в групата за искане на подкупи  – жена от националната полиция, остава на свобода без никаква мярка за неотклонение. Втори съд приема, че тя няма нищо общо със случая.

Тримата и още едно цивилно лице, което е на свобода срещу 5 000 лв., са обвинени от прокуратурата за участие в организирана престъпна група (ОПГ), която изнудвала и взимала пари от хора, занимаващи се с наркотрафик и наркоразпространение, за да им дават изпреварваща информация за операции, да им казват кога и къде да се крият, както и им разпъвали чадър срещу получаването на нещо като „десятък“.

Апелативният специализиран съд постанови най-тежката мярка за неотклонение за Цветан Панков и Кирил Ванков заради високата обществена опасност на деянието им и заради висшите позиции, които двамата са заемали в Главната дирекция за борба с организираната престъпност. Решението е окончателно.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Според прокуратурата шефът на наркоотдела си поискал 10 000 лв. подкуп от лице, с което се срещнал в „гъста местност“ по думите на говорителя на главния прокурор Сийка Милева, в Захарна фабрика и получил част от сумата, която била белязана. Според защитата на обвинения обаче, ставало дума за провокация към подкуп, парите били натикани в джоба му и той не ги е докосвал изобщо.

Самите шефове от ГДБОП са категорични, че са станали обект на операция по отстраняването им с участието на хора от наркобизнеса. Панков твърди, че още преди време е имал предупреждения, че ще бъде дискредитиран.

Защитата на другия висш полицай пък пита как е възможно да е в група за получаване на подкупи без да е получил такъв. „Имаме двама полицаи с дълъг професионален стаж и безупречни професионални биографии. Срещу тях застават петима души – наркопласьори, които са разследвани от тях. Тези наркопласьори са подсъдими по друго дело в специализирания съд. Те се появяват по уникален начин. Всички те са обявени за национално издирване и когато са задържани двамата полицаи, се появяват и дават показания пред съдия… Оказва се, че сме склонни да вярваме на наркопласьорите, а не на полицаите“, обяви само преди дни бившият вътрешен министър и настоящ адвокат по това дело Емануил Йорданов. По негови думи при едно влизане на делото в съда „ще падне голям смях“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни