Понеделник, 27 Март 2023

Петък, 10 Юли 2020 10:34

Крум Зарков: Протестът е естественият край на проваленото управление на ГЕРБ

„Показността, която бе демонстрирана вчера, прокарва съмненията, че се цели друго, а не правосъдие – цели се дискредитация на държавния глава, а оттам и на Конституцията“, коментира зам.-председателят на БСП

 

„Това, което се случва, е естествен край на едно провалено управление и е нужна незабавна промяна. Всичко има някакви граници и вчера се видя, че те са достигнати.“

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков по Нова телевизия.

„Поведението и действията на прокуратурата следват точно определена хронология – излизат смс-и срещу правителството – срещу министъра на финансите или премиера Борисов, прокуратурата вади други смс-и като не се интересува от първите, излиза запис, прокуратурата вика свидетели от президентството, излиза друг скандал и безпрецедентно се нахлува в президентството с полицейски коли“, подчерта Зарков. Социалистът бе категоричен, че ако има подозрение за извършено престъпление нищо не пречи на прокуратурата да ги разследва, но тази показност е безпрецедентен акт, който освен от протестиращите, е бил осъден и от всички авторитетни юристи в България.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Показността, която бе демонстрирана вчера прокарва съмненията, че се цели друго, а не правосъдие – цели се дискредитация на държавния глава, а оттам и на Конституцията. За това бе вчера протеста – за защита на президента, но и на демокрацията.“, каза Крум Зарков.

Народният представител заяви, че прокуратурата се опитва да играе ролята на отдел, който защитава премиера Борисов. Прокуратурата трябва да бъде активна, нека да бъде активна и нека търси обществено доверие, но ще го получи, когато обявява обвинителните актове, които получи в съда и когато вкара в затвора висши длъжностни лица за корупция. В единия случай е преследване на законността, в другия случай е политическа игра с цел дискредитация на опозиционни лидери или на президента“, завърши Крум Зарков.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни