Понеделник, 27 Март 2023

Понеделник, 17 Август 2020 09:03

Euroradio публикува видео от убийството на протестиращ в Минск

Euroradio публикува видео, в което е записан моментът на убийството на участник в протестна акция в Минск, Александър Тарайковски. Видеото е публикувано на канала Telegram.

На кадрите се вижда мъж, който ходи с вдигнати ръце в бяла тениска към служителите на Министерството на вътрешните работи на Беларус в разгара на протеста.

Тогава един от изстрелите попада в него, на тениската на протестиращия се появява червено петно, той се забавя и след това пада на пътя, държейки гърдите си с ръка.

По-рано белоруският МВД заяви, че Тарайковски се е опитал да хвърли взривно устройство по служителите на полицията на улица Притицки, но то избухнало в ръката му. Според TUT.by обаче в свидетелството за смърт на мъжа се посочва, че той е получил отворена рана в гърдите и е починал от загуба на кръв.

Източник: gazeta.ru Снимка: img.gazeta.ru

Превод и редакция: pan.бг

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 17 Август 2020 09:03
  Стотици арестувани в Минск на поредните протести

  Повече от 580 души са били задържани по време на вчерашните демонстрации в Беларус.

 • Понеделник, 17 Август 2020 09:03
  Страхил Ангелов: Основният грях на Лукашенко е, че не призна “епидемията” с Covid-19

  Всеки, който отказва да се включи в играта на "пандемия", влиза в месомелачката на световната медийно-пропагандна машина, която в по-голямата си част е в ръцете на  финансовия елит, който определено е овладял демократическата партия в САЩ и я използва за глобална маша

 • Понеделник, 17 Август 2020 09:03
  "Победа" и "Оставка, мутро" в 92-рия ден на протеста

  Cкaндирaния "пoбeдa" и aплoдиcмeнти бeлязaхa 92-рия пoрeд aнтипрaвитeлcтвeн прoтecт в cтoлицaтa, прeдaдe Бългaрcкoтo нaциoнaлнo рaдиo. Дeмoнcтрaнтитe привeтcтвaхa глacувaнaтa в Eврoпeйcкия пaрлaмeнт рeзoлюция зa върхoвeнcтвoтo нa зaкoнa в Бългaрия и прoдължaвaщoтo вeчe 3 мeceцa грaждaнcкo нeдoвoлcтвo. Дeмoнcтрaциятa прoтeчe cпoкoйнo и приключи пo-рaнo oт oбичaйнoтo зaрaди cтудeнoтo врeмe.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни