Събота, 25 Март 2023

Сряда, 02 Септември 2020 20:10

Борисов издигна за правосъден министър заместничката на Данаил Кирилов

Проекторешението за персонални промени в кабинета е внесено в деловодството на парламента на финала на работното време

 

Премиерът Бойко Борисов предложи на парламента да освободи правосъдния министър Данаил Кирилов и да избере за негов приемник досегашната му заместничка Десислава Ахладова-Атанасова.

Проекторешението за персонални промени в кабинета е внесено в деловодството на парламента на финала на работното време – в 17.16.

Очаква се рокадата в правосъдното министерство да бъде гласувана още утре от депутатите.

Ахладова е бивш съдия. В политиката тя влезе, докато беше председател на Административния съд в Перник. Преди това години наред е била началник на Районния съд в миньорския град.

Като зам.-министър досега отговаряше за дирекциите “Българско гражданство“, „Взаимодействие със съдебната власт“, Агенция по вписванията, Централния регистър на особените залози и др. В министерството Ахладова влезе с екипа на Цецка Цачева и беше неин заместник, а след това остана зам.-министър и при Данаил Кирилов.

Данаил Кирилов пък хвърли оставка два дни след депозирането на проекта за нова Конституция, който беше остро разкритикуван от протестиращи, от конституционалисти, от политически партии и опозицията в Народното събрание.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни