Събота, 25 Март 2023

Петък, 04 Септември 2020 21:04

Огромен успех за Русия! Коронавирусната ваксина на „Гамелея“ произвежда антитела

Очаква се масовите ваксинации на руското население да се проведат през последните два месеца на годината, посочи в края на август министърът на здравеопазването на страната Михаил Мурашко

 

Коронавирусната ваксина, разработена от руския институт „Гамелея“, произвежда желания отговор на антитела, съобщи в петък известното медицинско списание Lancet, цитирайки резултатите от две изследвания, проведени през юни и юли със 76 участници, предаде fakti.bg.

„Необходими са големи, дългосрочни проучвания, включително плацебо сравнение и допълнително наблюдение, за да се установи дългосрочната безопасност и ефективност на ваксината за предотвратяване на инфекция от Covid-19“, се отбелязва също така в доклада.

Според изследването ваксинациите не са генерирали сериозни странични ефекти сред участниците в изследването.

Русия беше първата държава, която регистрира ваксина срещу коронавирус през миналия месец.

Очаква се масовите ваксинации на руското население да се проведат през последните два месеца на годината, посочи в края на август министърът на здравеопазването на страната Михаил Мурашко.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 04 Септември 2020 21:04
  Балтов поиска приемането на закон за носене на маски!

  Проф. Балтов заяви, че иска задължително носене на маски на всички закрити места

 • Петък, 04 Септември 2020 21:04
  83 нови случая на коронавирус у нас

  83 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 1 191 PCR-теста, което е близо 7% позитивни тестове за последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ.

 • Петък, 04 Септември 2020 21:04
  Тестват ефективността на БЦЖ ваксината срещу COVID-19

  Масово използваната ваксина БЦЖ срещу туберкулоза ще бъде тествана върху служители на първа линия във Великобритания като част от глобален процес за установяване на ефикасността й срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни