Събота, 25 Март 2023

Неделя, 06 Септември 2020 21:19

Ден 60-ти на антиправителствени протести

Контрапротест иска оставката на президента – с действията си разделил нацията

 

За 60-ти ден на площад „Независимост“, в триъгълника на властта в центъра на София, се събраха протестиращи с искане оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Движението в района бе блокирано в 19.30 часа, съобщи БНР. Ораторите на площада честитиха националния празник 6-и септември на събралото се множество и озвучиха площада с възрожденски песни. На площада, редом до палатките на майките от „Системата ни убива“, бе опънат голям транспарант с надпис „Оставка“.

По същото време в София се проведе още една протестна акция – шествие срещу президента Румен Радев. То премина по столичния булевард „Витоша“, като започна пред НДК и се спря за малко пред Съдебната палата. Участниците в шествието издигаха плакати с искане оставката на президента Румен Радев. След спирането пред Съдебната палата шествието отново се върна до НДК. Протестиращите искаха освен оставка и затвор за държавния глава. Те смятат, че той заслужава това наказание, защото с действията си е разбунил народа и е разделил нацията. Някои от участниците в шествието издигаха плакати с надпис „Подкрепа за българската полиция“, а други събираха подписка с искане да бъде потърсена съдебна отговорност на подбудителите към бунтове, въстание и гражданска война.

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни