Събота, 25 Март 2023

Вторник, 15 Септември 2020 17:34

Москва: Западните ни партньори преминаха всички граници в случая с Навални

Според руския външен министър инцидентът с опозиционера ще бъде използван като повод за нови санкции срещу Русия

 

 

Нашите западни партньори преминаха всички граници на разумното по случая „Навални“, заяви в телевизионно интервю руският министър на външните работи Сергей Лавров.

Според него инцидентът с опозиционера ще бъде използван като повод за нови санкции срещу Русия.

„Ако не беше Навални, щяха да измислят нещо друго като повод за въвеждане на допълнителни санкции“, посочи Сергей Лавров в интервю телевизия RTVI, която се излъчва на руски и английски език в десетки страни по света. Той за пореден път попита защо германските власти все още не са отговорили на изпратеното от руската генерална прокуратура на 27 август запитване в рамките на двустранния механизъм за правна помощ.

Лавров напомни, че руските правоохранителни органи са извършили предварителна проверка по случая „Навални“, но не са намерили основания за започване на наказателно производство.

„Ние нямаме право да се съмняваме в тяхната правота и професионализъм, а те се осмеляват да се съмняват в професионализма на нашите лекари и следователи“, каза руският министър на външните работи и обвини западните държави във високомерно отношение към Русия.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни