Сряда, 31 Май 2023

Четвъртък, 08 Октомври 2020 09:35

Шефката на Музикалното училище Столина Добрева в лична вендета срещу своя ученичка: Няма да я пусна да мине, майка ѝ е скандалджийка, детето ще плати цената

Шефката на Музикалното училище „Любомир Пипков“ в София е повела лична вендета срещу своя ученичка, научи NBOX от свои перфектни източници

 

Нека припомним, че вчера в медиите лъсна скандал в Музикалното училище, като стана ясно, че ученичка в училището е принуждавана 5 пъти да се явява на изпит по предмета „Пиано“, като последния път, въпреки че е изпълнила по-голямата част от зададените ѝ произведения, комисията в състав: Капка Котева, Диана Николова, зам.-директорът Донка Гергова, директорът Столина Добрева, ѝ пише двойка. С това си действие въпросните четири „педагожки“ буквално прецакват детето, като го поставят в ситуация то да загуби 2 години от средното си образование.

Драмата продължава от година и нещо, като въпреки серията от явявания на ученичката на изпит по пиано, „спецовете“ от „Музикалното отказват да пишат дори тройка на детето за 9-ти клас, държат я на индивидуален план целия 10 клас, а в момента вместо момичето да започне нормално образованието си в 11 клас, тя все още няма документ, че е завършила 9-ти. Скандалното в случая е, че не става дума за някой важен предмет като литература, математика или история, нито дори предмет, който е в специалността на детето, а става дума за предмета „Пиано“, който далеч не е толкова фундаментално важен за образованието, на който и да е било ученик.

Независимо от това обаче, NBOX научи, че директорката на музикалното училище Столина Добрева и зам.-директорката Донка Гергова са издали нареждане на своите подчинени преподаватели да не позволят на детето да вземе изпита си по „Пиано“, като по този начин да я оставят да загуби не само 1, но цели 2 години от своето образование.

По думите на нашите източници, шефката Столина Добрева твърдо се била запънала да не позволи развитието на детето, а това се дължало на конфликт с майката на момичето. Информаторите ни твърдят, че Добрева се била изпокарала с майката на детето още миналата година, когато нейните подчинени отказали да пуснат детето в по-горен клас. Това довело до жесток скандал между родителя на потърпевшото момиче и шефката на Музикалното училище.

„Тая няма да я пускате да мине, майка ѝ е скандалджийка, нека сега детето плати цената за глупостта ѝ.“ Тези думи изразявали категоричната позиция на Добрева по казуса, твърдят пред медията ни няколко независими един от друг източника.
Родителите, от своя страна, твърдо са решили да се борят в името на нормалното образование на своето дете, като за целта категорично ще търсят срещи и с министъра на културата и министъра на образованието, тъй като училищата по изкуства се намират под шапката на Министерството на културата и на Министерството на образованието и науката.

Колеги на Добрева, от друга страна пък, коментират, че поведението на шефката на Музикалното училище е крайно непрофесионално, тъй като спирането на развитието на едно дете заради една такава дребна глупост може да се нарече по всякакъв начин, но не и педагогика. Част от тях дори смятат, че училищата по изкуства трябва да бъдат закрити, защото учебният им план не отговаря на нормалния учебен план с всички останали средни училища, а образованието, което получават децата в тях, категорично не отговаря на средното образование в другите училища в страната.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни