Сряда, 31 Май 2023

Петък, 09 Октомври 2020 18:32

Ало, Банов, ало, ало, чуваме ли се?! Вземи слез от джамията и престани да се правиш на либерален интелектуалец, а отговори, какво правим с тормозещата деца шефка на Музикалното училище?!

Щото, уважаеми министъро мой, на тоя твоя филм вече му текат финалните надписи и продължение няма да има

 

След Нина Чилова, която беше своеобразен хибрид между Ангелкова и Лъчо Мозъка, единствено Боил Банов е министърът на културата, който през последните 30 години е достигнал такива висоти в своите низини.

То не беше кофти телефонна връзка, то не бяха тъпи телевизионни изказвания, то не беше неадекватно публично поведение, то не беше криене на ритони, то не бяха обиди към цялата българска култура, то не бяха скандали с Вежди и куп други интелектуалци, то не беше – „глух съм“, то не беше – „сляп съм“, то не беше мазане, лизане и куп други такива унизителни палячовщини, абе, то беше чудо, ама то твоето вече не се търпи!

Абе, глухият Банов, ще ти го повторя за последен път, барем най-накрая вденеш – ако не започнеш да изпълняваш задълженията си и да си вършиш работата адекватно, ти повече нямаш място като министър на културата на България. Видяхме го и твоя сеир, Банов! И повярвай ми, аз не ти говоря от първо лице единствено число, ооо, повярай ми, че зад моя глас стоят още купища културни и образовани хора, на които им дойде до гуша от теб!

Това, че ти си избрал да слезеш на последната спирка в ж.к. „Люлин“ и го играеш, „не знам, не чух, не видях“, ако въобще ме разбираш за какво ти говоря, то това не значи, че ние не знаем, не чуваме и не виждаме.

Или да ти го кажа още по-кратко и ясно: или си влез в конституционните функции и освен да говориш празни приказки, спазвай санкциите, наложени от закона, като функционираш адекватно спрямо публичното право и обществения морал, или изчезвай с 200 от кабинета на министъра! Какво прави още на поста си директорката на музикалното училище в София, г-жата Добрева? Защо е още там?! Същата, която не за първи път от лична превъзбуда си мисли, че е едва ли не е Илън Мъск с пола и гъдулка на Марс; същата, на която ти лично трябваше да й поискаш оставката още преди година заради друг скандал с нея; същата, която днес тормози и обрича деца? Защо е още там, Банов?! Ало, ало, чуваш ли ме?!

Банов, или напускай поста си и бегай да пушиш цигари в некое мрачно софийско кафене, или си върши работата! Щото, уважаеми министъро мой, на тоя твоя филм вече му текат финалните надписи, пич. А продължение няма да има. Не се заблуждавай по този въпрос! Ти, Банов, не си сериал, ти си най-обикновена късометражка. И вместо да ми се правиш на либерален демократ и на омазнен от мислене културтрегер, като ни обясняваш, че у нас има място и за църкви, и за джамии, вземи се стегни в кръста и един път си свърши работата като хората, пич. Щото имам новина за теб – отдавна вече никой в България не вярва, че ти имаш нещо общо с културата въобще; отдавна никой в България не вярва, че ти имаш запазено място като министър на културата на тази държава; отдавна никой в България не вярва, че в теб като личност дори има някакъв смисъл. Та, затова, ей сега осъзнай, че имаш последен шанс, Банов. Шанс – да вкараш почетен гол. Щото, културен образ мой, ако в съвсем кратко време не вземеш мерки спрямо подопечната си директорка на музикалното училище, която съвсем съзнателно и тенденциозно тормози деца, то тогава България няма да вярва и в нещо много по-важно лично за теб – това, че имаш нещо общо с понятието мъж.

Слез от джамията и си върши работата, Банов! Слез сам, щото на Бойко явно не му се катери. Слез сега, че после срамът ще бъде голям!

автор: Николай Василев, NBOX

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни