Четвъртък, 08 Юни 2023

Петък, 17 Март 2017 12:04

ЦИК нареди да се махнат билбордовете на Борисов с генералска униформа

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му

Централната избирателна комисия (ЦИК) разпореди областните управители незабавно да премахнат агитационните билбордове, на които Бойко Борисов е с генералска униформа на фона на трибагреника. Това съобщиха от ЦИК.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Решението е взето след близо двучасова дискусия. От комисията отбелязват, че липсва и задължителният надпис "Купуването и продаването на гласове са престъпления".

При извършена служебна проверка на сайта на ПП "ГЕРБ" е установено, че в раздел "Новини" на 15.03.2017 г. е оповестено прессъобщение, че националният предизборен щаб няма нищо общо с поставените билбордове, на които е използван националният флаг на България в Пловдив и по автомагистрала "Тракия".

При тази фактическа обстановка Централната избирателна комисия приема, че не е безспорно установено кой е нарушителят и към настоящия момент не може да бъде съставен акт за установяване на нарушението.

Припомняме, че преди ден журналистката Соня Колтуклиева сезира Централната избирателна комисия (ЦИК) за билбордове на ГЕРБ. Те се появили по магистрала "Тракия" в посока София - Пловдив и в посока Пловдив - София. От ГЕРБ заявиха, че нямат нищо общо с поставените билбордове.

От ЦИК коментират, че са взели решението за премахването на агитационните материали след сигнал за неправомерна предизборна агитация. Те не са установили извършителя на нарушението, а само го констатират и нареждат да бъде отстранено.

След решението на комисията, Соня Колтуклиева призова МВР да провери кой е поставил билбордовете.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни