Четвъртък, 08 Юни 2023

Сряда, 07 Октомври 2020 10:17

ЕК одобри сделката за Би Ти Ви. Келнер я придобива срещу 2,1 млрд. евро на 13 октомври

Чешкият бизнесмен Петр Келнер, чрез неговата PPF Group, е получил всички нужни регулаторни одобрения и ще придобие Central European Media Enterprises (CME), собственик на bTV Media Group, на 13 октомври, съобщиха от компанията.

Крайният срок антитръстовите органи на Европейската комисия да се произнесат по сделката изтеме вчера. Брюксел е одобрил споразумението без допълнителни изисквания. "Зелената светлина" от ЕК бе последната стъпка пред придобиването. Сделката е на стойност €2,1 млрд, съобщава money.bg.

В края на октомври миналата година стана ясно, че PPF, която преди това искаше да придобие "Нова Броудкастинг груп" у нас, ще бъде новият собственик на групата на bTV. Тогава стана ясно, че от инвестиционната компания са постигнали споразумение за покупката на CME, която има активи на пет пазара в Централна и Източна Европа.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Досега компанията бе собственост на американския гигант AT&T. В CME влизат 30 телевизионни канала, като аудиторията им достига приблизително 45 милиона души. В България нейна собственост на bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring. Компанията е представена още в Чехия, Румъния, Словакия и Словения.

В България фондът на Келнер притежава и телекома Telenor, а по-рано искаше да придобие и "Нова броудкастинг груп". Сделката обаче бе блокирана от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), а по-късно медийната група бе продадена на Кирил и Георги Домусчиеви.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни