Сряда, 31 Май 2023

Събота, 10 Октомври 2020 08:50

Армения и Азербайджан се договориха за спиране на огъня в Нагорни Карабах

Прекратяването на огъня влиза в сила в 12 ч. днес

 

След над 10-часови преговори в Москва министрите на външните работи на Армения и Азербайджан договориха примирие в Нагорни Карабах. Прекратяването на огъня влиза в сила в 12 ч. днес, предава БНР.

Преговорите между министрите на външните работи на Армения и Азербайджан - Зохраб Мнацаканян и Джейхун Байрамов при посредничеството на руския им колега Сергей Лавров - започнаха вчера следобед и приключиха с постигането на споразумение рано тази сутрин. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Лавров обяви, че след влизането в сила на примирието днес по обед враждуващите страни ще започнат обмен на пленници и на телата на загиналите в продължилите две седмици бойни действия в Нагорни Карабах. След това Баку и Ереван ще пристъпят към преки преговори с цел скорошно постигане на мирно уреждане на конфликта, посочи още Лавров. 

Външните министри на Армения и Азербайджан пристигнаха в Москва по покана на руския президент Владимир Путин, който проведе поредица от телефонни разговори с лидерите на двете страни Никол Пашинян и Илхам Алиев. 

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 10 Октомври 2020 08:50
  Миротворецът, или да се „запишеш в историята”

  Преди ден под егидата на Владимир Путин, с посредничеството на един от лидерите в световната дипломация на ХХI век Сергей Лавров, бе постигнато примирие в Нагорни Карабах.

 • Събота, 10 Октомври 2020 08:50
  Владимир Путин покани външните министри на Армения и Азербайджан в Москва

  Руският президент Владимир Путин покани външните министри на Армения и Азербайджан на преговори днес в Москва за уреждане на конфликта за Нагорни Карабах.

 • Събота, 10 Октомври 2020 08:50
  Нагорни Карабах и Яворов

  Тошко Йорданов/“Студио Хъ“ на „7/8 TV“ направи всичко възможно, за да озапти азербайджанската посланичка, която агресивно шета из нашите медии – с единствената цел да ни внуши, че нейният президент е втори в йерархията на Боговете, веднага след Аллах – тъй че казаното от него за конфликта в Нагорни Карабах е абсолютната истина.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни