Четвъртък, 30 Юни 2022

Сряда, 04 Май 2016 14:53

Събраха 242 064 лева за болното от рак бебе

Четиримесечният Дилян Христов все още не може да замине за лечение в чужбина

Хиляди добри хора дариха пари за болното от рак бебе Дилян. До момента събраната сума е 242 064.11 лв. Четиримесечният Дилян Христов все още не може да замине за лечение в чужбина. Бебето е с тежко онкологично заболяване на гръбначния стълб. След като у нас не може да получи адекватно лечение, семейството е насочено да търси помощ в чужбина. Във Фонда за лечение на деца в чужбина обаче родителите се сблъскват с бавна и дълга процедура, който забавя лечението на детето им и рискува живота му.

Ето какво написаха в социалната мрежа близки до майката и бащата на малкия боец:

Приятели на малкия бебо Дилян,

Всички Вие пишете и питате какво се случва с него, как се повлиява от химиотерапията... Всички Вие допуснахте детето и мама Даниела в сърцата си! Някои се опитаха да ''яхнат'' мъката и болката на една майка, на едно дете за свои цели. И противници и застъпници на г-н Александров.

И на едните и на другите не им прави чест!

Но в случая те не са важни, защото само човек със сърце, ще разбере тревогите и болката на майката, която гледа страданията на детето си. За това и този пост е насочен към всички, които отделяте от залъка на своето дете, за да живее друго!

За съжаление няма с какво да Ви зарадваме. Химиотерапията продължава, а след края на този курс ще бъде направена образна диагностика. От нея ще стане ясно дали въобще има някаква промяна. Бебе Дилян все още продължава да се усмихва, но с уморена от болка усмивчица.

До момента има подадени документи в няколко немски клиники, но всички са затруднени с отговора. Тумора нарасна и няма как някой да реши с лекота толкова сложен случай. Това е всичко, което към момента може да се каже за състоянието на малкия Герой.

Даниела е на ръба на силите си, но аз знам, че тя ще вземе най-правилното решение за детето си. Защото само майката усеща със сърцето си всичко. Моля се Бог да им дава сили, моля се Чудо! Молете се и за двамата, Приятели!

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 04 Май 2016 14:53
  Най-големият рекет. Нагледно количеството пари, заграбени само за 3 години!

  Всички се впечатляват от нощното шкафче на Бойко. Наистина е скандално, недостойно и грозно. Всеки политик би си подал оставката и би се скрил от обществото.

 • Сряда, 04 Май 2016 14:53
  Евродепутатът Клеър Дейли от Брюксел: Спрете парите на тези бандити от ГЕРБ!

  В Брюксел ври и кипи, след като евродепутатът от Ирландия Клеър Дейли призова ЕП да спре парите на властта в България, която тя нарече „тия бандити”

 • Сряда, 04 Май 2016 14:53
  Доц. д-р Димитър Буланов: Всеки с COVID-19 ще има къде да се лекува

  „Постепенно разпространението на коронавируса в България намалява, но това не трябва да ни успокоява, тъй като категорични прогнози няма как да се направят и не трябва да се правят“, заяви доц. Буланов

  За доц. д-р Димитър Буланов от месеци COVID-19 е не просто теория, а неразделна част от ежедневието. Той е хирург, който след обявяването на извънредното положение прекарва дни наред в Инфекциозното отделение на Александровска болница, близо до болните и далече от собственото си семейство.

  Освен лекар на първа линия, но той вече е и директор на Александровска болница, след като проф. Костадин Ангелов пое поста здрaвен министър.

  „Поемането на Александровска болница от мен е огромно предизвикателство предвид това, че болницата е с много функции, многопрофилна е, с много голям брой легла, огромен персонал и с утвърдени лидерски позиции за диагностични и лечебни дейности в България. В същото време е и утвърден образователен център за студените по медицина”, каза той в студиото на NOVA.

  „Постепенно разпространението на коронавируса в България намалява, но това не трябва да ни успокоява, тъй като категорични прогнози няма как да се направят и не трябва да се правят“, заяви доц. Буланов.

  „Със сигурност обаче ще има къде хората да се лекуват”, категоричен бе той.

  И допълни: „Министерството на здравеопазването представи програма с прогнозно съотношение на евентуалния брой заболели към възможността на лечебните заведения да разкриват легла за лечение на такива болни. Няма как здравната система да не реагира на нуждата на заболелите. Хората трябва да бъдат спокойни. Ако се наложи, цялата здравна система ще се преформира, за да бъдат лекувани заразените”.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни