Неделя, 03 Юли 2022

Четвъртък, 06 Август 2020 17:14

Президентът на гражданите

Преди 4 години, в началото на август 2016 г., вестник ЗЕМЯ беше първата българска медия, която подкрепи номинацията на БСП за изборите за президент на ген. Румен Радев. Сред причините, които изтъкнахме наред с това, че е достоен офицер, и патриот, мъж на дълга и честта, беше и фактът, че той е ново лице на фона на изхабения български политически елит. Но най-важната причина бе надеждата, че Радев ще стане коректив на оформящата се автократична държава, която бавно и полека бе превземана от мутрите и мафията, за да служи на задкулисието, а не на народа.

Вярвахме, че с президент като ген. Радев най-после ще бъде защитен националният суверенитет и интерес, а България ще води балансирана външна политика в новия многополюсен свят.

Днес сме убедени, че Румен Радев като президент оправда доверието на двата милиона граждани, които дадоха гласа си за него. От първия ден на мандата си на държавен глава той изобличаваше корупцията в управлението и биеше камбана за бедността и мизерията, за демографската катастрофа и липсата на визия за България. Превърна се в ярък институционален коректив на безродното правителство на ГЕРБ и патриотите, жертвайки комфорта, който би имал, ако бе избрал ролята на присъдружен на властта президент. Затова Радев си спечели мощни врагове в средите на управляващата каста и нейните олигархични кръгове, стана жертва на постоянни компроматни войни и на прокурорски произвол. Но като достоен български генерал и държавник, той устоя на натиска на вътрешни и външни недоброжелатели. Освен институционален той стана и граждански коректив на властта - надежда на обезверените българи от компрадорското и слугинско управление през последните 30 години на т. нар. демократичен преход.

Радев избра да застане на страната на гражданите в битката за морал, справедливост и върховенство на закона.

Управляващи и слугуващи на властта медии и анализатори го обвиняват, че разединява нацията!? Но единството на нацията не се състои в това всички покорно да се подчиняват на властта заради облаги и постове, които никога няма да стигнат до мнозинството от българите.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Радев естествено се превърна в истински обединител на нацията! Защото, докато управляващите рушат държавността, законите и правилата, той отстоява принципите на конституцията, която повелява България да бъде демократична, правова и социална държава. Последователно апелира за реален граждански контрол над безконтролното управление.

Президентът усети пулса на младите българи, необременени от миналото и гледащи в бъдещето, мечтаещи за просперираща България, в която да живеят, да работят и да отгледат децата си.

Днес, когато доверието в управляващите фатално е подкопано, президентът е единственият носител на институционална легитимност и обществено доверие. Това му дава правото да говори от името на мнозинството от гражданите и да състави служебен кабинет, който да успокои общественото напрежение, да проведе честни избори и да предложи идеи за стратегическото бъдеще на България.

Румен Радев продължава, както и преди 4 години, да е точният човек, в точното време и на точното място - модерен и авторитетен национален лидер на България!

Проф. Светлана Шаренкова

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни