Понеделник, 23 Май 2022

Сряда, 09 Септември 2020 10:23

За „изплискалия“ дядо Харалан, старците и протеста

Васил Петев: Господин Харалане, знаеш ли, че младите хора имат един такъв лаф – „изплискал чичка“? Щото ти си точно това, един напълно изплискал чичка!

През последните месеци на течащ протест из медиите обикалят все едни и същи лица, които обикновено не спират да говорят все едни и същи глупости. Едно от тези лица е социалният антрополог Харалан Александров.

Тази сутрин по bTV с дълбокомислено изражение този застаряващ и оял се чичко реши за пореден път да се направи на умен, действие, което все по трудно му се отдава.

Протестът днес у нас бил протест на старците, каза дядо Харалан. И допълни, че го познавал много добре, щото офисът му бил на същата улица и той често го наблюдавал през прозореца си. Сиреч, познавал го. От него Харалан видял само стари хора, като “умно” онагледи случващото се с аналогия на кражба в старчески дом. Според Харалан, шефът на старческия дом крадял от десертите, като си ги криел в чекмеджето, и затова другите старци недоволствали.

С други думи, прозаична и тъпа история, придружена от най-обикновена кражба на реване.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Тук е моментът да кажа на г-н Харалан следното:

Господин Харалане, знаеш ли, че младите хора имат един такъв лаф – „изплискал чичка“? Щото ти си точно това, един напълно изплискал чичка!

Нещо повече, то бива да профанизираш една сложна ситуацията, то бива умът ти да цикли във все по-ограничаващия се твой личен микросвят, но да направиш аналогията на днешния протест с кражба в старчески дом, е вече пълна тъпотия. Пълно изплискване.

Абе, господин Изплискал, да ти обясня нещо, щото явно не схващаш. Не дедо е крал пасти и ги е крил в чекмедже, а премиер е прибирал милиони евро и ги е крил в нощното си шкафче! На теб антропологията ли ти хлопа или просто и на теб са ти заредили чекмеджето?! Нима не схващаш разликата?!

Щото, то бива безсрамие, ама Харалановото удря тавана, както казваме ние в старческия дом!

И проблемът е в това, че аз наистина не разбирам, как е възможно да изговориш всичките тези глупости в национален ефир след 62 дни протести, и да продължаваш да зовеш себе си претенциозно – социален антрополог.

Пич, Харалане, ти си една най-обикновена социална антика. При това без историческа стойност. Колкото и да ти се иска да се мислиш за модерен, ти всъщност отдавна не си. Напротив, все повече заприличваш на антиките на Божков, които Гешев реши да прибере не другаде, а в Музея за социалистическо изкуство. Ти, Харалане, си стар човек. Ояден, уморен, говорещ безобразия чичка.

Само слепец с абсолютно зацапан от мръсотия прозорец няма да види, че това е протест на младите хора, на хора, които искат да се преборят с такива като теб за своята чиста България.

Харалане, човек може да изглежда умен и когато мълчи. Запомни това. Ти, уважаеми, вече си на този етап. Мълчи, гледай през прозореца, и пак мълчи. Щото, както казах по-горе, напълно си изплискал, мой човек.

Васил Петев

На вниманието на г-н Харалан! Предполагам, че това са старците, за които говориш.


Снимки: Мартин Влайков

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни