Четвъртък, 23 Март 2023

Четвъртък, 08 Октомври 2020 08:44

Нагорни Карабах и Яворов

Тошко Йорданов/“Студио Хъ“ на „7/8 TV“ направи всичко възможно, за да озапти азербайджанската посланичка, която агресивно шета из нашите медии – с единствената цел да ни внуши, че нейният президент е втори в йерархията на Боговете, веднага след Аллах – тъй че казаното от него за конфликта в Нагорни Карабах е абсолютната истина.

Нито един от въпросите/аргументите на Тошко не успя да накърни тази нейна убеденост; за нея френският президент Макрон или вестник „Монд“ просто са източници на фалшиви новини, понеже поставят под съмнение твърденията на подгласника на Аллах.

Хареса ми поведението на Тошко – хладно/неотстъпчиво – и нямаше да обърна внимание на дамата, ако тя не беше подметнала и нещо отровно:

тук, в България, сме били пристрастни към конфликта в Нагорни Караабах, понеже имало голяма арменска диаспора и се съобразявали с нея – особено сега, в навечерието на изборите.

Стана ми жал за женицата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

На нея изобщо не й е ясно, какъв свещен сговор има между българи и арменци.

Сговор, породен от святото за всички арменци стихотворение на гениалния Яворов, едно уникално проявление на човешкото състрадание –

то винаги ще ни подсеща за вечния ни дълг към угнетените.

Сговор, поддържан през годините от непресъхващата благодарност на клетото арменско племе, приютено тук след диващините на Геноцида.

Това не може да бъде разбрано лесно, още повече, когато дамата смята, че турци и азери са един народ, тя го каза.

Но не каза, че в грандоманските ни енергийни проекти все се говори и за азерски газ – тъй че, очевидно е, на кого Властта прави теманета/подкляквания.

А иначе, поне за някои благодарни сърца, всичкият газ на азерите няма стойността на едно гениално стихотворение, което завинаги ще пребъдва в душата на цял един народ.

Кеворк Кеворкян

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни