Вторник, 05 Юли 2022

Четвъртък, 13 Октомври 2016 14:34

Не всяка година, искам избори всяка седмица!

Бащиците на нацията да развържат кесиите, а за нас да има зрелища и малко хляб

Как можете да познаете, че се задават избори? Отворете новинарските сайтове и видите ли, че се обявяват увеличения на заплатите на лекари или учители, че масово се откриват дългочакани инфраструктурни проекти, че се взимат мерки за поощряване на бизнеса и икономиката, значи предстои вот.

Няма значение дали е президентски, парламентарен или за районен кмет в София… Идват ли избори, бащиците на нацията развързват кесията, за да дадат на своите бедни и гладни чада. Хранят ги с хляб и зрелища, със скандали и бойкоти в парламента, с обещания най-вече. От ранните години не демокрацията, когато обещанията бяха за десеткратно нарастване на заплатите, до по-реалистичната перспектива на 21 век парите да нараснат с 10%.

Управляващите държавата така подготвиха почвата през последните години, че практически на всяка календарна година има избори, понякога и по два. Малко е, казвам аз. Нека има всяка седмица. Какво като парламентът няма да работи? Нима присъстващите по неволя 121 народни представители, които обикновено откриват заседанията, вършат нещо в действителност? Или по-скоро се ползват като асистенти на изпълнителната власт, които просто легитимират законово нейните предложения.

Ако всяка седмица има избори, всяка седмица ще има и обещания, а дори и някои от тях ще се осъществяват. Всяка седмица ще има кебапчета, лимонада и биричка, ще има концерти на Веселин Маринов, ще има нови зали и стадиони, а между тях и някоя магистрала. България ще се превърне в рай.

Нека има специални избори по празниците, за да хванем и там някоя ръка под формата на почерпка или финансови средства. Няма значение кой и за какво ще избираме, така или иначе избор нямаме.

Михаил Кръстев, Nbox

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни