Вторник, 05 Юли 2022

Петък, 24 Юли 2020 10:20

Захари Карабашлиев: Няма друг премиер в Европа, който така да е унижавал народа си

Опорката, че протестите са дирижирани от юмручето на Радев е нелепа, но пък устойчива. Нека припомня, чe президентския пост на същия този Радев беше еднолично предоставен на БСП от Борисов на президентските избори. Как? От 7-8 милиона българи, Борисов избра да предложи за президент практически неизбираемата Цецка Цачева.

Затова и в най-прекият смисъл на думата, Румен Радев е решение не на Решетников, а на Бойко Борисов. Каква е причината за това не е ясно. Дали угаждаше на БСП, дали умишлено си търсеше враг, с когото да води евтини "прокси" войнички, или пък просто такова е отношението му към президентската институция - нямам представа.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Но не мога да се сетя за друг премиер в момента в Европа, който да си е играл толкова с достойнството на своя народ, да го е унижавал — и с думи и с действия -- а после да се цупи, когато не става на неговата.

Facebook, Захари Карабашлиев

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 24 Юли 2020 10:20
  Илхан Кючук: Няма риск Европа да ни спре парите

  Общо 12 евродепутати от групата на либералите гласувахме „Въздържал се” по резолюцията за България, защото сме на различно мнение по някои въпроси. Ние смятаме, че констатацията на Европейския парламент, в частта за основните човешки права и свободи е правилна, но в същото време другите констатации са недостатъчно задълбочени. Ако направим паралел между доклада на ЕК, който е експертен, то по-скоро позицията на ЕП е по-скоро политическа, т.е. получи се сблъсък между лявото и дясното.

 • Петък, 24 Юли 2020 10:20
  Проф. Атанас Семов: Европа удари звучен шамар на Борисов!

  Конституционният съдия Атанас Семов определи доклада на Европейската комисия и резолюцията на Европейския парламент за върховенството на закона в България като „шамар“.

 • Петък, 24 Юли 2020 10:20
  Васил Божков: Кой е мафия? (ВИДЕО)

  Бившият хазартен бос разкрива във "Фейсбук" престъпни схеми

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни