Сряда, 25 Май 2022

Петък, 14 Август 2020 17:24

Страхил Ангелов: Въпреки ограниченията, всички българи трябва да бъдем на Шипка на 22 август!

На Борисов хич не му се качва на Шипка, защото там, за да почетат героите, традиционно се събират голям брой хора, които в основната си част не принадлежат към "лоялния" актив на ГЕРБ и вероятността премиера и свитата му да не бъдат посрещнати с овации, а с викове "оставка" е огромна. Това е и истинската причина за отлагането на честването и неглижирането на героичния подвиг на предците ни

 

 

Заради епидемичната обстановка в страната се отлага официалното отбелязване на 143-годишнината от епичните боеве на връх Шипка. Национално честване "Шипченска епопея" е едно от най-масовите ежегодни събития в страната. В организацията му участват местни и държавни институции, културни и неправителствени организации. На честването се събират хиляди посетители от страната и чужбина. Тази година обаче то няма да се състои. Това съобщи Цветомира Иванова от Областната администрация, цитирана от БТА.

От друга страна т.нар. епидемична обстановка по никакъв начин не попречи на провеждането на национална конференция на ГЕРБ в София тех-парк преди седмица. На въпросното мероприятие бяха събрани около 4000 души, за да чуят речта на Борисов, в която той както винаги се самовъзхваляваше и изтъкваше "великите, епохални постижения" на ръководеното от него правителство. И разбира се "подбраната" публика го възнагради с бурни аплодисменти, придружени с одобрителни възгласи. Обаче на Бойко хич не му се качва на Шипка, защото там, за да почетат героите, традиционно се събират голям брой хора, които в основната си част не принадлежат към "лоялния" актив на ГЕРБ и вероятността премиера и свитата му да не бъдат посрещнати с овации, а с викове "оставка" е огромна.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Това е и истинската причина за отлагането на честването и неглижирането на героичния подвиг на предците ни, който в очите на властимащите явно бледнее пред нарцисизма и тщеславието на една карикатурна фигура, каквато е днешния български премиер. Или иначе казано, за да не освирка народа Борисов, официалната власт няма намерение да почете паметта на героите, които поколения българи са съхранили в съзнанието си като величави образи, символизиращи стремежа за свобода! Т.е. той може да се появява само пред старателно подбрана предварително публика, която под команда да го аплодира и гали по този начин егото му, а на Шипченската епопея - майната и!

Това е позорно поведение на жалки личности, безродници и безпътници, които историята след време няма да помни, но подвига на опълченците, удържали Шипка пред напиращите османски пълчища е вечен.

Въпреки, че тържествата на върха са отменени от официалната власт, всички, които се чувстваме Българи трябва да бъдем там на 22 август!

Страхил Ангелов, фейсбук

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни