Вторник, 05 Юли 2022

Вторник, 25 Август 2020 13:48

Фейсбук група увеличава списъка от 250 души, наричащи правосъдния министър Барни Ръбъл

Колкото и неадекватен да е един министър, не може просто да си прави списъци с политически опоненти, пишат участници в новата група

 

Изявлението на министъра на правосъдието Данаил Кирилов, че членовете на една политическа сила го наричат Барни Ръбъл и той ги имал по списък, наброяващ 250 души, предизмика фейсбук потребители да създадат Група на наричащите Дани Кирилов с името Барни Ръбъл. Целта на групата е не само да осмива правосъдния министър, но и да покаже, че хората, които го наричат с името на анимационния герой, са повече. За ден групата набра над 1 500 души и продължава да се увеличава.

За отбелязване е, че мнозина възприемат т. нар. списък от 250 души като политическа репресия и нарушаване на разпоредбите по GDPR и подготвят заявление до администратора на лични данни.

Ето извадка на по-интересните публикации в групата:

***

Bozhidar Bozhanov:

Здравейте,

Тъй като уважаемият министър Кирилов сподели, че обработва личните данни на 250 човека ("има списък") и то не какви да е, а данни за политически убеждения (които са специална категория според GDPR), предлагам да упражним правата си по регламент и да попитаме какви данни точно има за нас и на какво основание ги обработва.

За целта с адв. Gospodinov подготвихме следните два документа

- заявление до администратора на лични данни, което попълвате и изпращате на електронната поща на министър Кирилов - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или като лично съобщение във Фейсбук. Линк към документа: https://drive.google.com/file/d/16ssci31KokXC6YqvIa6syldAuCKymiiY/view?usp=sharing

- в случай, че не получите отговор в срок от 30 дни, подавате жалба до Комисията за защита на личните данни https://www.cpdp.bg/?p=pages&aid=56 . Линк към документа: https://drive.google.com/file/d/1ZvcjUuwCVUsUklQv5VFg8un79iy9fcAw/view?usp=sharing

Това може да звучи като шега и тролене, но всъщност е сериозно. Колкото и неадекватен да е един министър, не може просто да си прави списъци с политически опоненти.

***

Doc Martin:

Защо ще гласувам за конституцията на Г-н Кирилов и приятели! Защото Г-н Кирилов е единственият свестен министър, който понася стоически забраната да публикува във фейсбук, което би убило всеки друг за броени часове, защото е образован и начетен, с интелигентно излъчване и харизма, защото е единственият съдебен специалист у нас, който познава интимно философията и етиката на джуркането и е лично и професионално свързан само с бели хакери! Гордея се с Г-н Кирилов!

***

Rositsa Shopova:

Тук съм, за да улесня в търсенето нашия любим министър, за да може да се заеме с по-стойностни неща като посещение при психолог и оставка.

***

Tatiana Christy:

Гледам поредните интервюта с Данаил Кирилов и не мога да спра да се чудя как  е възможното този човек не само да работи в нещо, свързано с правосъдието, ами и да е негов министър! Толкова е обидно да се гледа този човечец с мудна, бавна и объркана мисъл, която възпроизвежда с изключителна трудност, бълвайки глупост след глупост. Ум, който е толкова обременен, сякаш този човек цял живот не е гледал нищо друго освен анимационни филмчета, сливайки се  с образите в тях. Кирилов е крещяща карикатура, която представлява управлението на България. Цачева, в сравнение с него, изглежда като Цицерон по интелект, независимо, че и нейният си остава кокоши. Просто контрастът на Кирилов с  човешкия разум е шокиращ! Срещала съм хора, които никога не са стъпвали в университет, да са стотици пъти по-интелигентни от този!  И този е представителната извадка на държавния овластен служител в България. Те знаят, че ако не са прилепени до партии и овластени негодници, ще умрат от глад. Те знаят, че за тях единственият изход в живота е да са прилепени за държавния бюджет и да бъдат издържани от данъкоплатците!  Затова те няма да се спрат пред нищо, за да си запазят държавната службичка. Затова са толкова арогантни и агресивни. И как не!  Има ли някой, който би наел Кирилов за адвокат или за каквото и да е в частния сектор?! Някой, който да наеме Дани „Тъпото“ – още с прякор от университета, който едвам, едвам е изкласил вишуто си и както се вижда, нищо не е научил от него!

***

Nikola Lite:

Уважавам г-н Кирилов най-вече заради това, че той е човечен и скромен. Никога не парадира излишно с интелект и не кара събеседниците си да се чувстват незначителни. Имаме нужда именно от хора като него, които не крият никакви задни мисли поради липсата на място където да крият каквито и да е мисли. Затова смятам тази група за обидна и искрено се възмущавам от съществуването ѝ!

***

Nikola Lite:

Скъпи съратници, давате ли си сметка, че ако г-н Кирилов е Барни Ръбъл, то все някой трябва да е Фред Флинтстоун. Дебел, нахален, нескопосан, отказва да напусне каменната епоха. Кой би бил това?

***

Анастасия Стоянова:

Vasil Petev

Ще бъда сериозен за малко.

В момента няколко звена около управляващите действително ежедневно следят освен целия обем от информация излизаща по информационните сайтове, което от пиарска гледна точка е напълно нормално, но също така и частните профили на доста широка група от хора публикуващи лични позиции и мнения в социалните мрежи. Накратко, следят за опозиционни изказвания и поведение.

Правят се разпечатки с имена и публикации, като срещу тези хора при нужда и в подходящ момент се организират определени мероприятия. И това е факт, а не художествена измислица или плод на болното ми въображение. Целта е тези хора да бъдат смачкани и устите им затворени. Използва се многообразен инструментариум, за всеки, различно.

Горното не е нищо друго, а част от репресивна машина, която реално функционира в съвременна България. Спокойно може да я наречете - политическа полиция.

Макар и тези звена да са организирани като частни структури, те реално работят по задание на настоящата власт. И стават все по безкомпромисни.

В този смисъл думите на Данаил Кирилов от днес, цитирам, “250 члена на една партия ежедневно ме наричат Барби Ръбъл, имам ги на списък”, не са шега, а достоверно отразяват действителността. Барни просто е прост и го е казал пред журналисти.

Казвам това за да сме наясно, че в момента ние сме авторитарна държава, а инакомислещите ще бъдат гонени и мачкани. С всички средства. Следи се всичко, от телефони до частна кореспонденция. Важно е да си го знаем. Списъци действително има. А лошото е, че голямата гадост тепърва предстои.

***

Pavel Pavlov:

Тук ли е донаборната комисия за лагер Белене?

***

Участниците в групата публикуват и десетки карикатури и колажи:

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни