Събота, 25 Юни 2022

Понеделник, 07 Септември 2020 17:10

Караянчева: Борисов преобрази България и вече има пътища

Работата ни е да си гледаме нашата работа и да сме близо до хората, подчерта шефката на парламента

 

Цвета Караянчева е категорична, че сега не е най-подходящият момент правителството да подава оставка. Тя изрази мнение, че в тази ситуация на пандемия от Covid-19 трябва да има парламент, за да може да се приемат закони, които са необходими за борбата с коронавируса. "Работата ни е да си гледаме нашата работа и да сме близо до хората“, заяви тя пред симпатизанти на ГЕРБ в Димово.

„Искам да ви предам специални поздрави от нашия председател на партията, господин Борисов. Това, което той с екипа си направи за България през последните 10 години никой не го е правил в годините на така наречения преход. Всички виждаме, че България се преобрази. България вече има пътища. Знам, че се строи тук и вашия път. Всичко това е в следствие на средства, които са събрани в хазната, на добра данъчна политика, борба с контрабандата“, каза Караянчева, цитирана от „Фокус“.

„Решихме да предложим Конституция, като обявихме, че над този проект ще работи ВНС. В началото се говореше за Конституция и ВНС, но след като заговорихме ние, изведнъж никой не искаше. Искат служебен кабинет", смята Караянчева.

Според нея „всеки може да каже каквото иска, дори да излъже и ние чуваме всички мнения". "Никога не сме казали, че сме безгрешни, но това, което се случва в момента с подкрепата на президента, не е добре за България. За мен като председател на Народното събрание е важно институциите да си говорят“, посочи Караянчева.

Тя продължи с критиките към президента: „В началото на годината президентът каза, че сваля подкрепата от правителството. Само след няколко седмици въпреки всичко премиерът отиде при него и му предложи да се хванат за ръка, защото това, което идва като COVID-19 e страшно, сложно и не може да се политиканства. какво получихме отсреща? Подигравки и подценяване на ситуацията. Хората, които бяха спасителите като ген. Мутафчийски, доц. Кунчев и проф. Кантарджиев, бяха превърнати в мишени. Сега изведнъж продължаваме да нагнетяваме метежа".

Караянчева предсказа още, че „предстоят сложни избори с много помия".

„Ние 12 години сме работили само позитивно, никога не сме си позволявали да плюем. През годините, в които съм политик, съм разбрала едно – понякога добрата дума върши чудеса. Понякога дори да изслушаш човека, без да можеш да му помогнеш, защото може да помага на всички само Господ. Но ти можеш да го насочиш къде да отиде да си реши проблема. А понякога дори само да го потупаш по рамото и да кажеш „Разбирам те, брат, ама нямам възможност и аз да ти помогна“. Така че това е нашата философия“, каза тя.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни