Понеделник, 29 Май 2023

Сряда, 09 Септември 2020 18:34

Журналистът Димитър Байрактаров: Опитаха се да прекратят здравните права на жена ми, защото пишем срещу властта!

“Скъпи приятели, днес ще ви разкажа как действа хунтата и нейните бухалки. Преди няколко дена съпругата ми публикува критични постове срещу властта. След като публикациите ѝ събраха огромно одобрение, профилът ѝ бе блокиран, но хунтата това не ѝ бе достатъчно.

Вчера съпругата ми направи медицински изследвания, за които е получила съответните направления от лекари, които са проверили и установили, че е здравноосигурена и не е с прекъснати здравноосигурителни права. Такава проверка е извършена и в лабораторията, в която си е направила изследванията.

И тук започва интересното! Днес около 14 часа съпругата ми се е чула с един от лекарите, който смутено ѝ е казал, че се случва нещо странно и системата от днес показвала, че съпругата ми от една година не си била плащала здравните осигуровки и е с прекратени здравноосигурителни права.

Жена ми се шашнала, тъй като ѝ предстоят още изследвания! Вадя всички документи и се опитвам да я успокоя, че всички осигуровки са платени и вероятно е станала грешка и ще трябва да отидем до НАП и да им покажем всички вносни бележки, които аз прилежно пазя.

Отиваме в НАП обясняваме, а те невъзмутимо ни обясняват, че много добре знаят, че съпругата ми си е платила всичко, но осигурителните ѝ права са прекратени по служебен път, тъй като не била подала някаква декларация. Бъркам и показвам въпросната декларация с прикрепен входящ номер, доказващ, че е подадена в срок и по закон.

От НАП ни отговарят, че и това знаят, но жена ми трябвало да подаде заявление, в което да се признае, че е виновна, за това, че е изрядна и си е плащала осигуровките! Ето така действа хунтата!

Знае, че не сте виновни, но ви превръща във виновници! Сега трябва да очакваме да ни превърнат и в престъпници!”

Това разказа през Фейсбук журналиста Димитър Байрактаров.

източник: otupor.com

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 09 Септември 2020 18:34
  Оставиха на власт кмет въпреки влязла в сила присъда

  На редовно заседание Общинската избирателна комисия в Кресна е отказала да прекрати правомощията на управника Йордан Дончев в село Сливница с аргумента, че документите не са изпратени от компетентните органи и не съдържат заверен от съда препис от влязла в сила присъда

 • Сряда, 09 Септември 2020 18:34
  Проф. Иво Христов: Ако Байдън дойде на власт, започват серия войни в нашия регион

  Социологът и политически анализатор проф. Иво Христов коментира в „Тази сутрин“ по бТВ дебата между Доналд Тръмп и Джо Байдън. "Това беше политическото дъно на САЩ. Все си мислех, че България го е ударила, но това, което видях в Америка, ме успокои. Още сме далече от най-добрите образци, а те дълбаят дъното. Такъв примитивизъм не очаквах“, посочи социологът.

 • Сряда, 09 Септември 2020 18:34
  Цонев: Хората на ДПС са пометени от тази власт! Откога вярваме на Цветанов? Той отдавна лъже!

  „Хората на ДПС са пометени от тази власт. Няма нито един назначен човек от ДПС", заяви зам.-председателят на ПГ на движението Йордан Цонев в ефира на „Здравей, България" по Нова телевизия.

  Реакцията му бе по повод на твърденията на опоненти и протестиращи, че партията управлявала заедно с ГЕРБ. „Кадри на ключови постове бяха изгонени, само защото са членове на ДПС. Какви глупости говорят тези хора?", пита Цонев.

  Той коментира и независимостта на съдебната система. „Независимостта е важно условие за правилното й функциониране. Законодателството, което приехме, предвижда отчетност на главния прокурор на всеки 6 месеца. Първият такъв е след 10 дни", каза още Цонев.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни