Петък, 01 Юли 2022

Сряда, 16 Септември 2020 18:24

Божков: Завел съм дела за незаконното заграбване на колекцията в международни съдилища

Отказвал съм оферта от 1,2 млрд. евро за колекцията си. Днес стойността ѝ е по-голяма. Грабежите на #хунтата продължават, написа бизнесменът, след като прокуратурата съобщи за още иззети антики от офисите му

 
Грабежите на #хунтата продължават. Българският народ вероятно никога повече няма да види заграбените предмети. Те ще изчезнат като ритона и никой няма да даде обяснение. Но всички участвали във варварските действия ще понесат персонална отговорност. Имената, длъжностите и данните им са запазени.
 
8 месеца талибаните от прокуратурата грабят и унищожават световно-културно историческо наследство. Вече дори не карат артефактите в НИМ, а в неизвестни складове, откъдето изчезват по-лесно. Умишленото или поради незнание нарушаване на закона е престъпление.
 
Преди години отказах оферта за 1 200 000 000 евро за колекцията. Днес стойността й е много по-голяма.
 
Явно Шиши има нужда от тези пари. Те няма да му помогнат.
 
 
P.S.: Завел съм дела за незаконното заграбване на колекцията в международни съдилища. Стойността на исковете ще трябва да бъде покрита от българската държава, но това няма да върне културно- историческото наследство на българския народ. Веднъж държавата ще плати, втори път няКОЙ ще си напълни пак джобовете.
 
Ето и информацията от официалния сайт на Прокуратурата - prb.bg
 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни