Неделя, 03 Юли 2022

Понеделник, 28 Септември 2020 14:38

Някои хора не могат да живеят без Лъжата

БСП демонстрира, че не е просто част от политическия пейзаж на прехода, а основен мотор на новите процеси у нас

 

Много хора май имат нужда от лъжата, че БСП е разединена, за могат да се справят с политическата си фрустрация. Медиите и те не се отказват от нея като наркоман от нова инжекция.

Конгресът демонстрира удивително единство, но това не било вярно, видите ли - противопоставянето било тихо, подмолно, невидимо за очите. Колко ефектно звучи! Не един, цял вестник с анализи като апотеоз на въображението можеш да изпраскаш.

Истината е много по-банална и простичка. Там, където някои виждат противопоставяне, имаме класически модел на вътрешнопартийна демокрация. Кандидатите участват в състезание, а делегатите са тези, които решават. БСП показа желание за радикална промяна и това няма нищо общо с нощта на дългите ножове и сечта, за която някои няма да спрат да хленчат в близката една година.

Как да предложиш на една държава нов път, като се страхуваш да осъществиш нещо ново в собствените си редици? Новите лица не са универсалният отговор на желанието за промяна, но са първата стъпка в един дълъг път. Една партия трябва да е в състояние да вдъхновява, да възпалява въображението на хората, да показва, че не се страхува от промените.

От вчера насам толкова много хора ми подпалиха телефона, за да ми кажат, че са приятно изненадани от БСП, че я виждат по нов начин, че променят своето отношение към нея.

БСП демонстрира, че не е просто част от политическия пейзаж на прехода, а основен мотор на новите процеси у нас. И заслугата за това е на членовете на БСП и техният кураж за промяна.

Александър Симов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни