Вторник, 05 Юли 2022

Сряда, 30 Септември 2020 14:24

50 лева. Ненавиждам ви. Срамувам се. Повръща ми се.

50 лева. Не ги обвинявам, че отговарят с “е добре е”. Пенсионерите на България са една от най-тъжните картини на родната ни действителност. И тези 50 лева са тяхното перманентно спасение.

Мостът между септември и октомври. Стълбата от личния лекар до аптеката. Пътеката до щанда със сиренето. Сиренето... за месо не говорим. Месо ще си купят при следващите избори, ако им обещаят 100. Ако са живи... Ако ли не, ще се радват на сиренето тая година. Бъдещето е твърде скъпо удоволствие. Нека се ограничим до сиренето. А у нас килото е десет лева с’е пак.

Отгоре на всичката ни гнилост, килото на сиренето е десет (може и повече, но не и по-малко) лева. Не обвинявам нуждаещите се. Гладът е по-силен от тока, казват. Обвинявам държавата и държавността. И ненавиждам, ненавиждам шепата нискочели дебили, които ръсят със сол отворената рана на държавата-пенсионерите, слабите, болните, нуждаещите се. 50 лева... са си 50 лева. И само тия, които имат 200 х 200 лева, няма да разберат защо 50 лева са си 50 лева, особено ако си на 80 години, забит в някое горнонанадолнище. Останалите сме гневни. На даващия сме гневни.

Ненавиждам ви. Срамувам се. Повръща ми се.

Единственото нещо, което трябва да направите с 50-те лева, господин Борисов, е да си купите въже и да се обесите в коалиция. Може да си вземете и магистралите, чиято оценка отново се равнява на около 50 лева. Разходи.

#позорище

Дебелата Берта, фейсбук

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни