Четвъртък, 30 Юни 2022

Сряда, 07 Октомври 2020 10:23

Д-р Вълчокучев, забравил си „урсуз“, пий си лексотана!

Протестиращите са бичета без полов акт, пангалози, урсузи, ахмаци, хунвейбини и какво ли още?

 

Всеки български касапин от едновремешната „Родопа“ има един вечен спомен в съзнанието си. Докато в халето върви линията с горещите кренвирши, вън до цеха има 50 бичета, които чакат удар с чук по главата. Животните усещат близката смърт и превъзбудени търсят последния шанс да се възпроизведат. Те се гонят едно друго, постоянно някое се качва на гърба на другарчето си, а то се блъска в оградата. В това перипетуума мобиле обаче няма сексуален акт. Но има много, много Ерос и Танатос.

Ето това са протестиращите на площада срещу Борисов и Гешев. Защото те са подтикнати от собствения си нагон да търсят справедливост. Това е установил новият д-р Фройд, някакъв си д-р Канов, от някаква си партия КОД. Психиатърът, който живее в Америка, е достоен за Нобелова награда за медицина, след като откри, че хора могат да се превъплътят в бичета. И че справедливостта може да бъде въпрос само на тяхната животинска несъзнателност.

Д-р Канов носи име с двоен произход – от българското Вълкан, или от „канис“, латинското название за куче. Та този лекар Вълчокучев изсипа още куп ругатни. Според него, страшно неприлично е хора, които не членуват в никакви партии да искат оставката на правителството. „Има чисто левичарски гласове!“, възмущава се д-р Вълчокучев.

Абе, докторе, ако се върнеш в дома си в САЩ и завариш някой негър да пуши от пурите ти пред камината, тогава какъв глас ще бъде! Дали ще бъде красива естетическа проява, ако е отворил и си е налял и от уискито ти? Ах, колко грозни и неестетически прояви е хвърлянето на яйца срещу Стойчо Стойчев! В Америка, ако покажеш кукиш на някого, дали няма да изкара колта и да те гръмне като муха? А Стойчо само показа среден пръст и мигом се превърна в свещена крава. Ами дайте да му сложим статуята, седнала на коленете на някой от братята Георгиеви пред университета, докато той обучава студенти вътре. Можем дори да му се кланяме като на идол.

Д-р Вълчокучев обясни още, че протестиращият сега не е еманация на българския революционер, сякаш че самият той е Ботев или Левски. Психопсихиатърът изпадна в депресия с мисловната си конструкция, че това били чалгари, платени хора и неграмотници, които тъпчат, представете си, жълтите павета на София. Такава погнуса може да излъчва човек, който скоро не си е пил лексотана.

Доста по-умерен от доктора е нежният трубадур на дясното у нас Оги Минчев. Винаги убедителният и винаги излъчващият невинност политолог също изригна в защита на „кравата“ Стойчо. Той нарече протестиращите „сган“ и „паплач“. В съвременния език, думата ‘сган’ изразява отрицателно отношение към субекти с ограничени характери, прости души, малокултурни и слабоинтелигентни, пише в уикиречника. Е, може ли така грубо, ве нежен Оги! А, ето я връзката. Нагонът за справедливост се е вселил в прости души!

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Но да видим какво остана в българския език, което още не е използвано като определение на протестиращите. Изключваме „стадо“, дума, вече използвана от Валентин Касабов. Началникът му Валери Симеонов е по-вариативен. Той нарече хората от площада „вандали“, „червени кхмери“ и „маймуните от жълтите павета“. Само дето патриотаринът още не ги е окачествил с обидното „прабългари“!

Самият Бойко Борисов пък зададе тон на тези нежни сквернословия още в началото на протеста, като нарече Минеков, Хаджигенов и Бабикян „Смърдящото трио“. Те тримцата наистина нямат време от речи три месеца да се окъпят!

Всичко това е доста тъжно. Защото свършиха гнусните думи в езика ни, с които могат да бъдат замервани протестиращите. Думи по-гадни и от най-гадните запъртъци. Има обаче още, които след справка в речниците можем да предложим.

Драги докторе Вълчокучев, уважаем Оги, мили Касабов и Валери, ето вариантите. Не сте замервали още с „пангалозин“, любимата дума на прадядо ми, с която пустосваше внуците си. Гръцка е и означава вагабонтин, немирник, пакостник, хайта, панта. Използвайте широко известната „ахмак“, арабската дума за глупак. „Абдал“ пък е нейният турски вариант. Замервайте обаче с още по-гадната дума „урсуз“, което означава лош, долен човек. Валери, една малка забележка. Освен червени кхмери има и хунвейбини. Не забравяй.

Абе, изобщо, най-добре е протестиращите да бъдат наречени просто „идиоти“. Спомнете си обаче Ботев…

 „Вий, вий сте идиоти!“, провиква се от гроба поетът.

Цанко Цанев, "Афера"

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни