Четвъртък, 08 Юни 2023

Четвъртък, 08 Октомври 2020 13:59

Неграмотността на Комисията по култура в НС взриви социалните мрежи

Калин Вельов сам ли си писа поканата, та е толкова неграмотна, се питат виделите писмото

 

 

Неграмотно писмо на парламентарната комисия по култура и медии се появи във Фейсбук. Златина Караенева, от чиито профил се разпространява в социалната мрежа, е изброила 10 правописни, пунктуационни и стилистични грешки в краткия текст. Други добавят, че има още 4 пунктуационни грешки, които самата тя е пропуснала.

„Това по-долу не е майтап, а ми се щеше да беше!... писмо от Постоянната комисия по култура в Народното събрание... е то бива, бива занижена граматическа и пунктуационна култура на "културни хора", ама чак пък толкоз...потрес!“, пише споделилата граматическия шедьовър.

 

 

Факт е, обаче, неграмотният текст, с който от името на  депутата Калин Вельов – член на комисията, се канят шефовете на културните институции в Стара Загора на среща на 6 октомври.

В поканата предизвиква размисъл и следната фраза: „ ... сме поставени да преодоляваме трудности, ставащи все по-ненужно непосилни за преодоляване“, заради която всеки нормален човек би се запитал тази комисия въобще правила ли е нещо досега.

За отбелязване е, че неин председател е Вежди Рашидов – известен от години с не много изисканите си изказвания и още когато беше министър на културата, за Рашидов се подхвърляше шеговитата реплика „да не попаднеш под културата на културния министър“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни