Неделя, 04 Декември 2022

Четвъртък, 08 Октомври 2020 19:03

Симов: В резолюцията има смразяващи кръвта констатации за Бойко Борисов

”Няколко думи за резолюцията на Европейския парламент. Че тя е пробив е безспорно. За първи път в европейски документ ще има смразяващи кръвта констатации за Бойко Борисов и неговата клика, както и за безрадостното безвремие на управлението на мутрите.

Това е окончателно драсване на клечката за мита, че ГЕРБ са основен пророк, вестител и месия на ЕС у нас. Но дайте да си кажем честно и другото - това с Истанбулската конвенция и признаването на ОМО "Илинден" е тъпо, плоско и е една от най-големите причини много хора вместо ентусиазъм да изпитват разочарование от резолюцията", пише депутатът от БСП Александър Симов във фейсбук.

Вижте още какво пише депутатът:

"Темата Истанбулска конвенция, казват някои, е затворена. Да, така е - имаме решение на Конституционния съд. Ето защо присъствието на подобен текст в резолюцията е още по-подтискащ. Нали се борим за върховенство на закона? Няма по-висша законодателна инстанция от КС у нас, защо тогава някой постоянно трябва да изказва съжаления от неговите решения? Дори и призива да се приложи частта от конвенцията, която не противоречи на законите пак е изстрел във въздуха, защото е съжаление от общ характер.

То изтърва това, че в последните две години по инициатива на БСП бяха вкарани много предложения за законодателни промени срещу насилието над жени. Тоест ние можем до утре да си затваряме очите, че това е приключила тема и да я използваме за вътрешнопартийни изстрели, но това няма как да успокои разтревожените хора. Да изразиш притеснение за този текст не означава да отхвърлиш цялата резолюция.

В крайна сметка ние не можем и не трябва да бъдем безкритичен ваойор в Европейския съюз. Но проблемът, че е документите от ЕС наистина са твърде разфокусирани, както отбеляза Иво Христов, и вместо автентичен ритник в слабините сега ще имат ефекта на перване по носа. Но както се казва - в тези странни и шантави времена и това не е малко."

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни