Понеделник, 29 Май 2023

Събота, 10 Октомври 2020 16:46

Бетина Жотева: България ще падне още в класацията за свобода на словото заради протестите

Вярно е написано в доклада на ЕК за състоянието на медиите, казва шефката на СЕМ

 

 

България ще падне още надолу от 111 място в класацията за свобода на словото заради протестите. Случващото се след "Панорама" е позор, не славен миг за протестиращите, а резолюцията на Европейския парламент е един партиен документ, написан от партийни функционери, който преследва партийни дивиденти и вероятно ще ги получи.

И след яйца, риба и не знам си какво си, изсипани по площадите, и след хулене на хора, защото имат различно мнение от улицата, не би трябвало да сме на по-високо място. Аз поне не го виждам така, за съжаление.

Каквото е написано в доклада на ЕК за състоянието на медиите е вярно. И трябва много сериозно да се мисли по този въпрос. Вярно е, че СЕМ е независим. Там пише, че имаме нисък риск по този проблем за независимост. Един от показателите, че те са оценили, че СЕМ е независим, е начинът, по който се конституира.

Страшният проблем е собствеността на медиите - има медии, които спазват закона и за тях се знае всичко, но има и такива, които не го правят.

Наистина собствеността на медиите се използва в много случаи като форма за натиск върху редакционната политика и самите журналисти.

Председателят на СЕМ Бетина Жотева пред БНТ

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни