Сряда, 30 Ноември 2022

Вторник, 15 Ноември 2016 16:36

Хората ще те уважават, ако печелиш

15 от най-запомнящите се цитати на Доналд Тръмп

Новият президент на САЩ Доналд Тръмп определено е противоречива личност. Той печели симпатиите на много хора, но други определено не го харесват. Представяме ви някои от най-запомнящите се цитати на новия американски държавен глава:

1. "Никога не изпадайте в дългове за покриване на режийни и на нуждите за ежедневието. Взимайте кредити само за нещо, което ще ви донесе печалби." 

2. "Животът ми поднесе много ценен урок: този, който те е предал веднъж, в трудни времена ще го направи отново."

3. "Истинските бизнесмени никога не си позволяват да губят времето си, защото животът е прекрасен, но за жалост твърде кратък."

4. "За бизнеса е важен всеки долар и дори всеки цент. Ще го наречете дребнавост? Здраве да е. Винаги намирам време да сравнявам цените, независимо дали ще купувам автомобил или четка за зъби."

5. "Еднакво лесно, при това по-приятно, е да се мисли за милиони, вместо за хиляди."

6. "Колкото повече е работата, толкова повече ще ви спохожда късметът."

7. "Няма по-престъпно за финансовото благосъстояние от това да имате страхотна идея и да се притеснявате да я реализирате."

8. "Хората ще те уважават, ако печелиш."

9. "Не стоварвайте върху плещите на децата си незаслужено богатство: то може да ги "парализира", да ги обезкуражи и обезвери да работят усилено, за да постигнат своя успех в живота."

10. "Ако се опитвате да балансирате между работата и удоволствията, откажете се. Направете работата си по-приятна."

11. "Има много начини да направиш кариера, но най-сигурният от тях е да се родиш в подходящо семейство."

12. "За да успеете, разграничете се от 98% от населението на планетата. Ум, трудолюбие и премислени инвестиции тук също не играят. За да влезете в избраните 2%, трябва да се научите да разрешавате неразрешими проблеми."

13. "Трудни моменти се случват на всеки. Това е животът! И точно в трудните ситуации вие показвате какъв човек сте всъщност. Успява този, който умее да излиза от тях и да решава сложни проблеми – ето за това точно хората са готови да ви плащат много."

14. "Лошият късмет може или да ви срине, или да ви направи по-силен. Вярвам в поговорката: "Това, което не те убива, те прави по-силен." Изпитвам голямо уважение към хора, претърпели неуспех, но намерили сили да се върнат в играта."

15. "Не правя сделки за пари. Имам повече, отколкото някога ще имам нужда. Правя го заради самото правене."

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 15 Ноември 2016 16:36
  Месец преди изборите: Байдън води пред Тръмп с 16%

  По-малко от месец преди президентските избори в САЩ през ноември настоящият президент Доналд Тръмп изостава от кандидата на Демократическата партия Джо Байдън с 16 процентни пункта, показва проучване, проведено от агенцията SSRS по поръчка на Си Ен Ен (CNN)

 • Вторник, 15 Ноември 2016 16:36
  Каракачанов e предал лично писмо от премиера Борисов до Тръмп

  Военният министър се е срещнал и с представители на "Локхийд Мартин", ще има срещи и с американския си колега Марк Еспер

   

 • Вторник, 15 Ноември 2016 16:36
  Проф. Иво Христов: Ако Байдън дойде на власт, започват серия войни в нашия регион

  Социологът и политически анализатор проф. Иво Христов коментира в „Тази сутрин“ по бТВ дебата между Доналд Тръмп и Джо Байдън. "Това беше политическото дъно на САЩ. Все си мислех, че България го е ударила, но това, което видях в Америка, ме успокои. Още сме далече от най-добрите образци, а те дълбаят дъното. Такъв примитивизъм не очаквах“, посочи социологът.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни