Сряда, 30 Ноември 2022

Четвъртък, 24 Ноември 2016 16:03

СКАНДАЛ! Андрей Ковачев, Светослав Малинов, Андрей Новаков и Ева Паунова гласуваха срещу православието в ЕС!

ЕС забранява православието, обяви го за "опасен вид пропаганда". Вижте кой гласува против безумния проект на ЕС срещу "руската пропаганда в Европа"

Сергей Станишев, Илияна Йотова, Момчил Неков и Георги Пирински се обявиха категорично против текста на резолюция, която по същество забранява православното християнство. Става дума за проекта за резолюция за "борба с пропагандата", който вече е минал през комисията по международни дела и е бе гласувана в пленарна зала. С нея Европарламентът откровено подложи на гласуване репресивен текст спрямо най-автентичното християнство (всички други деноминации са отделили се от него, вкл. католицизмът през 1054 г.).

sa

След гласуването проекта отива в Европейския съвет, за да получи задължителен характер. Депутатите Андрей Ковачев, Светослав Малинов, Андрей Новаков и Ева Паунова пък подкрепиха абсурда и гласужаха "за". След това гласуване, Православната църква фактически бе приравнена на всички други, които „водят пропагандна война“ срещу ЕС, т.е. Русия, Иран, Ислямска държава и пр.

Забележителна е злобата на вносителите, които са подчертали Православието изрично, а не просто да оставят текста, че Путин ползва „религиозни групи“ за пропаганда. Никоя друга религиозна група не е спомената поименно.

Толкова грозна атака срещу религията на около 50 милиона души в ЕС (10% от населението) проправя пътя на необратим разпад на съюза.

В резолюцията православието е обявено сред "опасните видове идеологии", защото пропагандира своите християнски ценности и разширява влиянието си в целия свят. Като обща бройка православните са по-малко от католиците по света, но католическата църква твърде много се поддаде на неолиберализма и вече не е същия консервативен стожер на традиционните ценности. Това тласка много консерватори в друга посока, вкл. към православието. В момента в ЕС православни са България, Гърция, Румъния и Кипър. Големи православни малцинства има в Хърватия, Словения, Литва, Латвия, Естония, Чехия и Словакия. А в Германия има цели 3 милиона православни вече.

На запад имат навика по "втория начин" и чрез дребни поправки в допълните разпоредби, да решават кардинални въпроси. Така например в САЩ беше забрането притежанието на злато, на стойност над 600 долара, и това се случи с поправка в... здравния закон на Обама. А еврофондовете на непослушните ги регулират чрез бутафорни разпоредби, с които всеки може да се изкара виновен за всичко.

Вдигането на мерника на православието е пълен абсурд, на фона на разпространението на радикален ислям в Западна Европа. Интересно, че срещу тази терористична идеология няма никаква резолюция, а православието го отнася, заради "руската заплаха".

Практическият резултат от случващото се ще е пореден удар върху единството на съюза. Православието е в България от 1100 години и е преживяло какво ли не. Ще надживее и ЕС.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни