Неделя, 05 Февруари 2023

Неделя, 11 Декември 2016 11:47

Шефът на "Булмаркет": Аз съм собственик на кипърската офшорка! Няма нищо подозрително!

„Организирали сме камиони, техника и хора. Помага специализирана група от „Лукойл“, каза Станко Станков

Искам да изразя съболезнование към загиналите и пострадалите. Трябва да поясня, че аз не съм управител на фирмата, в която е железопътния оператор. В течение съм какво се случва там. За повече от 10 години работа като железопътен оператор нямаме сериозни нарушения. Това заяви в ефира на БТВ Станко Станков, управител на "Булмаркет ДМ"

"Имало е закъснение на влакове, но инциденти до сега е нямало. Със сигурност високата скорост е една от причините за тази трагедия.
По отношение на дерайлирането на вагоните е възможно да има три причини - висока скорост, проблем в железния път и проблем в някои от вагоните. Взривът е напълно необясним, буквално мистериозен. Специалисти в тази област нямат обяснение за това, което се случи", каза Станко Станков.

"Логично е пробивът да стане в предната част на цистерната. Тепърва инспектори ще си дадат мнението. Категорично машинистите не са били пияни, абсурд, имало е дрегер и преди, и след катастрофата, обясни шефът на "Булмаркет".

По-късно Станков се включи и по програма „Хоризонт“ на БТР.

“Такова огромно разцепване на цистерна не знам как е могло да стане. Те са предвидени да издържат на много високи удари. Това са най-сигурните цистерни, които пътуват по железопътната мрежа“, каза Станков.

Това са цистерни на клиента от Румъния и те са много стриктни в техническите прегледи, отбеляза Станков. Той категорично отрече да има формални проверки на техническия състав.

„Ако сме виновни, ще отговаряме“, декларира Станков в отговор на въпрос дали може да се превърне в обвиняем. Станков прекара целия вчерашен ден в следствието и прокуратурата.

Относно претоварването на обърнатите цистерни в автоцистерни Станков смята, че до два три дни всичко може да приключи успешно.

„Организирали сме камиони, техника и хора. Помага специализирана група от „Лукойл“, каза той.

Според Станко Станков изтичането на газ, което бе обявено по-рано тази сутрин, не е опасно.

Многократно и пред различни институции съм доказвал, че аз съм 100% собственик на „Булмаркет“, повтори тезата си Станков:

„Аз съм собственик на акциите на кипърската фирма. Не виждам нещо подозрително. Аз съм краен собственик на фирмата“, обясни той.

От "Булмаркет" възнамеряват да подпомогнат жителите на Хитрино, но Станков изрази опасенията си това желание да не се изтълкува превратно.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни