Неделя, 05 Февруари 2023

Четвъртък, 22 Декември 2016 13:27

Рамзан Кадиров: Убиецът на руския посланик е враг на исляма

"Бившият полицай е нарушил основна повеля на създателя на нашата религия. Пророкът Мохамед строго забранява да се убива посланик, независимо от чия страна е пратеникът", допълни Кадиров в социална мрежа.

Убиецът на руския посланик Андрей Карлов в Турция е враг на исляма, заяви чеченският президент Рамзан Кадиров, предаде Интерфакс.

Ръководителят на южната автономна руска република посочи, че мъжът, който застреля дипломата на 19 декември в Анкара, Мевлют Мерт Алтънташ е действал по заповед на дяволите от Ислямска държава (ИД).

"Бившият полицай е нарушил основна повеля на създателя на нашата религия. Пророкът Мохамед строго забранява да се убива посланик, независимо от чия страна е пратеникът", допълни Кадиров в социална мрежа. Той добави, че терористичният акт в Анкара е поредното доказателство за това, че ИД и "Ал Кайда" са създадени от западните специални служби. Президентът на Чечения отправи критики и към в. "Ню Йорк дейли нюз". "Журналистът Гърш Кунцман и главният редактор на американското издание Артър Браун в пряк текст героизираха убиеца. Това е безпрецедентна наглост и отсъствие на елементарно съчувствие към човешката мъка", категоричен бе той. С тези думи Кадиров коментира публикация в таблоида. В статия атентатът срещу дипломата бе сравнен с убийството на посланика на Нацистка Германия в Париж - Ернст фон Рат, извършено през 1938 г. от евреина Хершел Гринспан. Смъртта на дипломата е станала повод за събитията, известни като Кристалната нощ. При антиеврейски погроми в нощта на 9 срещу 10 ноември същата година в Германия и Австрия са убити 40 души, разграбени са стотици еврейски обекта, а около 30 000 души са пратени в концлагери.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни