Понеделник, 29 Май 2023

Неделя, 19 Февруари 2017 16:06

Днес е роден актьорът Иван Балсамджиев

Изиграл е хиляди скечове, с които стана любимец на публиката

Балсамаджиев e роден в Троян на 19 февруари 1953 г. През 1977 г. завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Енчо Халачев. 

До 1979 г. работи във Видинския драматичен театър. Следващите шест години прекарва в Драматичния театър в Перник, а до 1991 г. играе в театър "Сълза и смях".

На сцената е изиграл над 70 роли, а най-запомнящите му се роли в киното са във филмите "Лавина", "Дишай човече", "Почти вълшебно приключение", "Катина", "Човек в космоса".

Известен е и като водещ на много телевизионни предавания като "Неделен експрес", "Час по всичко", "Вариант-М", "Фолк шанс", "С бъклица и дрян". Изиграл е хиляди скечове, с които стана любимец на публиката.

Автор е на автобиографичната книга "Борбата със Злото в мен" (1999), която по-късно поставя в Сатиричния театър, "Сълза и смях" и театри в провинцията. 

Той ни напусна на 03 април 2010 г. на 57 години.

Ето няколко негови цитата :

"За мен не е важно да стигна до върха, а да се чувствам добре по пътя. Понякога ще спра, за да отдъхна и да се насладя на гледката встрани. Няма значение какъв е върхът и къде се намира. Казват, че тибетските шерпи, когато са се изкачвали, са спирали и мълчали по 10-15 минути. После, без да дават обяснение, тръгвали пак. Като ги попитали, те казвали, "Ние сядаме, за да ни настигнат душите".

"Има една истина, която хората над 50 трябва да разберат – че всяка сутрин трябва да те заболи по нещо, но на различно място по тялото. Ако в продължение на една седмица те боли едно и също място – иди се прегледай вече. Но дори и тогава благодари, че си жив."

"Време е вече българинът да си каже: "Аз съм си виновен, а не другите." Време е да се приеме такъв, какъвто е, да си прости, за да може по-лесно да прости и на другите и така да заживеят заедно."

"Човек трябва да бъде открит във всеки момент и във всяка ситуация, независимо дали е преживяна вече, или не."

"Болните амбиции раждат страстите, а пък страстите рушат."

"Не си струва човек да живее заради голи амбиции и в гонене на материалното." 

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни