Понеделник, 15 Август 2022

Събота, 25 Февруари 2017 14:29

"Ню Йорк таймс": Марешки говори и действа като Тръмп

Не се страхувам да говоря директно на хората, заяви лидерът на "Воля""Аз съм бизнесмен, градих бизнес почти 30 години, докато постигна нещо много успешно", казва Веселин Марешки за един от най-големите световни вестници – "Ню Йорк таймс", който публикува специален очерк за него под заглавие "В България бизнесмен говори (и действа) като Тръмп".

"Натрупах много опит в тези години, така че не се страхувам да говоря директно на хората и да наричам нещата с истинските им имена", казва още Марешки пред Рик Лаймън - автор на материала.

Американският журналист прави сравнение между политическия подход на президента Доналд Тръмп и лидера на гражданско движение „Воля“.

"Усещам доста сходства между кампаниите ни. Виждаме, че господин Тръмп възприе много различен подход в сравнение с кандидатите от основното течение в Америка, същото правя и аз. Смятам, че съм кандидат анти-статуквото като Доналд Тръмп. И ние ще можем да променим света", казва Марешки.

Вестникът разказва за мащабния бизнес на Веселин Марешки и неговия принцип да предлага по-ниски цени за клиентите си - както във веригата аптеки, така и в бензиностанциите.

"Аз не само давам обещания, като другите политици. Аз действам", категоричен е Веселин Марешки.

"Той прави точка в продажбата на лекарства - особено тези, които са най-нужни на по-възрастните българи на оскъдни пенсии - като продава на най-ниски цени в сравнение с други вериги, доказвайки, казва той, че фармацевтичният картел съдира кожата на потребителите", пише Рик Лаймън.

"Марешки се опитва да направи същото нещо и за бензина. В края на 2015 г. открива първата си бензиностанция с цени по-евтини, отколкото в други. Образуват се дълги опашки. "Аз нямах нужда да разширявам бизнеса си в друг сектор," каза господин Марешки. "Но се отвратих и ми писна да виждам как картелите ограбват българите."

Сега той има една дузина бензиностанции в цялата страна под името VM Petroleum (той не ги нарича Марешки, защото би могъл да поиска да разшири веригата и в други страни). Огромна нова бензиностанция - която включва хотел, ресторанти и други удобства - е в процес на изграждане в покрайнините на София и ще бъде "една от най-големите бензиностанции в света", каза той, звучащ особено "Тръмповски", пише американският журналист.

Той споделя в материала и впечатлението си от офиса и личната си среща с Веселин Марешки, за която пристигна специално в София, като изтъква, че политикът го е посрещнал с изрядно изгладен черен костюм и модерна набола брада, с кошница плодове на бюрото.

Рик Лаймън отбелязва и значителния успех на Веселин Марешки на президентските избори у нас, на които той получи над 11 процента. "Сега той се надява да се възползва от това силно представяне чрез формиране на нова политическа партия, която той нарича "Воля" - дума, която в българския език загатва за сила на характера", пише още в статията на Ню Йорк Таймс, посочва БТА.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни