Неделя, 14 Август 2022

Неделя, 05 Март 2017 15:35

Нона Йотова и Калоян Паргов яздиха коне навръх Тодоров ден в центъра на София

Нона Йотова: Хубаво е да си пазим традициите, те съхраняват българщината

Навръх традиционния празник Тодоровден кандидатът за народен представител в листата на „БСП за България“ от 24-и МИР в София Нона Йотова и лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов яздиха коне в центъра на София. Актрисата беше истинска атракция за децата в градинката на бул. „Христо Ботев“ и „Клокотница“. Малчуганите се възползваха и от възможността да се порадват на кротките коне, а по-смелите – дори да ги яхнат. Заедно с тях да яздят се редуваха и останалите кандидати за народни представители Димитър Данчев, който е №2 в листата, и Иван Таков - №10.

„Много е приятно и страшно се радвам, че се получи планираното от нас забавление точно на това място на толкова любим празник, какъвто е Тодоровден, коментира Нона Йотова. - Хубаво е да си пазим традициите, те съхраняват българщината. А връзката на българина с конете е изконна. Има много дечица в парка и им се радвам. Радвам се и на огромния им интерес към животните.“

Нона Йотова видя символика в приповдигнатото настроение на хората на празника в парка и топлото им отношение към нея. „Хубаво съвпадение на слънчево време, традиционен любим празник, усмихнати лица. Мисля, че всичко това е на добро, добави тя. - Дано да ни е на късмет! Много надявам да се получат нещата на 26-и март и да победим“.

Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов пожела на българите здраве, берекет и късмет. „Този любим наш празник е предвестник на пролетта. С него тази година идва и надеждата ни за промяна, каза той. - Заедно можем да осъществим тази промяна още на 26-и март. Радвам се на приповдигнатото празнично настроение на хората и се надявам да получим шанс от тях да реализираме нашата програма за по-доброто бъдеще на всички ни тук, в България“.

Часове преди това Калоян Паргов присъства и на празника на село Мрамор за Тодоровден заедно с лидера на БСП и водач на листата в 25-и МИР в София Корнелия Нинова, която също се качи на кон и обиколи площада, а след това беше благословена за здраве от местния свещеник. 

BIG5.BG

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни