Неделя, 14 Август 2022

Вторник, 07 Март 2017 10:25

Нинова за проваления лидерски дебат: Борисов е страхлив по природа

За 15 години Борисов не се е съгласил да се изправи очи в очи срещу опонент

"Ние смятаме, че експертите не могат да носят политическа отговорност. Той се отнесе лековато към дебата и гледаше на него като на шоу или на мач. Той ми го представи, че едва ли не ние ще отидем, ще кажем 2-3 приказки и после ще дадем думи на екипит

Не се срещнахме, защото имахме различни условия за срещата. Борисов настояваше да е с експерти, а аз – да е лидерски. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на Нова телевизия.

"Ние смятаме, че експертите не могат да носят политическа отговорност. Той се отнесе лековато към дебата и гледаше на него като на шоу или на мач. Той ми го представи, че едва ли не ние ще отидем, ще кажем 2-3 приказки и после ще дадем думи на екипите и ще ръкопляскаме", добави тя.

"Той си е страхлив по природа, никога в политическата си кариера за 15 години не се е съгласил да се изправи очи в очи срещу опонент. Всички ние сме минали по този път, проверете го", изтъкна още Нинова.

На въпрос има ли експерти все пак, които да покаже, Нинова заяви, че има, но предпочита да говори за това което трябва да се направи.
БСП ще се опита да направи правителство, защото това е важно за България.

„Вярвам, че ще бъдем първа политическа сила и в двата случая ще опитаме да направим правителство. Според това кои партии са влезнали в парламента ще направим проучването си в партията”, заяви Нинова.

Въпреки, че знаела с кого може да управлява, лидерът на БСП ще се придържа към политиката си за допитване с всички членове на партията.
На въпрос как биха комбинирали част от патриотите и ДПС, Нинова продължи да не отговаря. „Ако искате може и трети път да ме питате, аз ще се съобразя с мнението на хората в БСП”, подчерта Нинова
„Четох всички 700 страници за споразумението и там отпада текста, че всеки един нов продукт влязъл в страната трябва да се тества за ГМО”, заяви Нинова и е категорична, че пазарът ни щял да се отвори за отрови.
Последно се чух с Румен Радев за 3-ти март. Отношенията ни се крепят на уважение, три месеца съм била с него ежедневно. С Йотова отношенията й са приятелски, но не обсъждали никакви политически теми.

БСП ще реши с кого да управлява евентуално след изборите само след допитване сред членове и симпатизанти, стана ясно още от думите на соцлидера Корнелия Нинова по Нова телевизия.

Допитването ще бъде направено още първия ден след изборите сред хората, които са избрали БСП за първа политическа сила, уточни Нинова. Тя не конкретизира отговора на въпроса дали Патриотите или ДПС ще бъдат предпочитаният партньор.

"Обещах по важните въпроси да си питаме членовете", повтори соцлидерът. Корнелия Нинова поясни, че разговорите за следизборна коалиция ще стъпят първо на програмите, за да се види дали имат съвпадение. "Ще изляза и ще им кажа - направихме опит, няма да стане", коментира Нинова евентуален провал на преговорите. "Няма да е никак лесно на никого след изборите, каквото посочи допитването, това ще направим",зарече се Нинова.

Нищо не ти дава такова усещане за свобода, както яздене на кон в равно поле, разкри Нинова, която, оказа се, от години язди и преди това е тренирала езда. Повод за коментара й беше въпрос за участието й в кушиите за Тодоровден.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни