Четвъртък, 29 Септември 2022

Сряда, 19 Април 2017 11:00

Румен Радев: Надявам се на пълен мандат! България има нужда от стабилност

Ще работя конструктивно с всяко правителство, заяви президентът преди откриването на Народното събрание

Надявам се на пълен мандат! България има нужда от стабилност.

Това заяви президентът Румен Радев, влизайки в Народното събрание. Държавният глава отговори на въпросите на медиите. Той каза, че другата седмица връчва мандата за съставяне на кабинет. Ще работя конструктивно с всяко правителство, обяви Радев.

"Очакваме сериозни резултати от този парламент. Тук съм, за да засвидетелствам своето уважение към българския парламент. Чака ги изключително отговорна и натоварена дейност. И приоритетите не са се променили. Надявам се в следващите дни да бъдат регистрирани и обявени парламентарните групи. Надявам се в началото на май настоящият кабинет да бъде факт“, каза пред медиите в Народното събрание Радев.

Държавният глава отговори на въпроси, свързани с изборното законодателство, което бе тема на обръщението му пред нацията преди Великден. На въпроса дали ще настоява новият парламент да разгледа въвеждането на уседналост и промени в изборното законодателство, той отговори, че този парламент трябва да реши каква държава ще бъде България, как ще бъде гарантирана нашата национална сигурност.

„Дали ще бъдем държава, която ще бъде подвластна на чуждо влияние. Трябва да решим наистина, ще бъдем ли държава, която няма да допуска регистриране на етническа партия. Ще бъдем ли държава, която ще се грижи за своите религиозни общности, като не допуска тяхната капсулация. Ще бъдем, ли държава, която ще се грижи за своите вероизповедания, независимо от религията, или ще бъдем държава която допуска финансирането им да се извършва отвън“, продължи Румен Радев.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни