Четвъртък, 29 Септември 2022

Петък, 21 Април 2017 10:49

Ген. Кирчо Киров за атаката в Париж: Влиянието върху политиката ще е голямо!

Призивите на "Ислямска държава" за индивидуални атаки се изпълняват, обърна внимание той

"Терористичната атака в Париж ще има силно политическо и обществено влияние. Тревогата във Франция и цяла Европа остава и трябва да е на много високо ниво."

Това коментира пред Радио „Фокус“ ген. Кирчо Киров, бивш ръководител на Националната разузнавателна служба.

По думите му службите трябва да са в пълна готовност и да има непрекъснат обмен на информация между специалните служи между страните в Европа. „Очевидно е, че имаме за изпълнител човек, който произлиза от криминалните среди, но по всичко личи, че се е радикализирал най – вероятно в затвора, където е лежал 2005 година“, коментира ген. Кирчо Киров. Според него тази връзка между криминогенните среди и изпълнители на терористични действия очевидно трябва да се проследява много внимателно.

„Това, което следва да се има предвид, е, че действително тук в случая имаме удар по сърцето на Европа. Пределно ясно е, че това какъв ще бъде резултатът от изборите е изключително важно нещо не само за самата Франция, но и за бъдещето на Европа. От тази гледна точка аз нямам съмнения, че този терористичен акт ще повлияе върху гласуването на френските гласоподаватели“, заяви ген. Киров По думите на му този атентат има ясно изразен политически характер.

Ген. Кирчо Киров каза още, че при всички положения трябва да се търсят съучастници на това нападение. Предотвратената атаката преди дни в Марсилия показва, че призивите на „Ислямска държава" за индивидуални атаки се изпълняват, допълни ген. Киров.

Първият тур на президентските избори във Франция е на 23 април.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни