Четвъртък, 29 Септември 2022

Събота, 22 Април 2017 14:31

БСП: ГЕРБ и Патриотите направиха компромиси и грозни пазарлъци в името на властта

Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в изказването си пред Националния съвет на партията

Двете преговарящи политически сили направиха тежки компромиси, сериозни отстъпления и грозни пазарлъци в името на властта. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в изказването си пред Националния съвет на партията относно актуалната политическа обстановка и началото на парламентарния сезон.

"ГЕРБ и Обединените патриоти спечелиха в името на народа, но ще го предадат в името на властта", каза тя.

Нинова даде пример, че няма да има минимална пенсия от 300 лева, няма да има преизчисляване на всички пенсии, имало и отказ от подкрепа на държавата за семейства с репродуктивни проблеми.

"В програмата не фигурират ангажименти по националната сигурност, които бяха поели, а именно да се увеличи съставът на МВР и Министерството на отбраната, да се засили присъствието на въоръжените сили на границата", посочи тя.

По думите й тези компромиси ще доведат до отлив на доверие. Обратно на това БСП няма да отстъпи от предизборните си ангажименти, заяви Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП поздрави парламентарната група, която, по думите й, започнала парламентарния сезон "сериозно, аргументирано и в изпълнение на предизборната ни програма.

Тя отбеляза, че социалистите са внесли в парламента предложение за преизчисляване на пенсиите от 1 юли тази година. До края на годината тази мярка ще струва 400 млн. лева и това е възможно без да се прави актуализация на бюджета за сметка на резервите, които има в бюджета за тази година, коментира Нинова.

Тя посочи също, че са внесли предложение за замразяване на заплатите на народните представители и ще продължат с политиката на отказ от привилегии на политическата класа в знак на солидарност с българските граждани.

Нинова отбеляза, че са внесли и предложение за анкетна комисия, която да се занимае със случаите, в които работодателите не изплащат заплати и осигуровки, прехвърлят фирмите си на лица, които не могат да носят отговорност и от това страдат работещите.

Нинова добави, че ще включат в своята законодателна програма предложенията на омбудсмана Мая Манолова и КНСБ, но ще ги допълнят и с други закони.

В началото на заседанието на НС на БСП Михаил Миков постави въпроса за предложените от омбудсмана и КНСБ законопроекти, които засягали хиляди работници.

"Не може ли групата да внесе тези въпроси и да ги отстоява, а трябва омбудсманът да ги внася", попита той.

"Има толкова политически въпроси, които интересуват хората, а ние се интересуваме от отношенията ни с Гергов", коментира Миков.

Източник: БТА

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни