Четвъртък, 29 Септември 2022

Вторник, 25 Април 2017 11:03

Йордан Цонев: ДПС няма да подкрепя управление с Патриотите. ГЕРБ отново прави грешка

ГЕРБ отново прави грешка

Камен Костадинов напусна, защото не успя да убеди влезлия с феномена 9/9 Ангел Исаев да напусне парламента. Така депутатът от ДПС Йордан Цонев обясни в ефира на БТВ защо Камен Костадинов е напуснал парламента.

В 99 на сто от случаите става дума за случаен избор – очевидно е, смята той. И заяви, че ДПС ще излезе със законодателна инициатива – ЦИК да заличава служебно номера на кандидат-депутата, съвпадащ с номера на партията в бюлетината и да „премества“ кандидат-депутата назад.

Камен Костадинов реши да поеме личната си отговорност за действията на хората в неговата лита.

Той беше водач на листата, където видяхме феномена 9/9. След като не успя да убеди Ангел Исаев да напусне Народното събрание, Камен Костадинов решили сам да напусне, обясни Йордан Цонев.

"Ангел Исаев сам предварително каза, че ще се откаже, ако влезе благодарение на този феномен.

Трябваше да се откаже, защото той така беше обещал и това беше решението на партията", заяви Цонев и добави, че не е имало скандали в Движението за права и свободи.

"Моралният акт на Камен Костадинов е високо ценен в партията. Ахмед Доган по никакъв начин не се е намесвал в решението на Костадинов", сподели той.

"ДПС няма да подкрепи това правителство, защото основанията на ГЕРБ са неверни. Този тип коалиция няма да донесе стабилност на България. Това правителство категорично няма да изкара пълен четиригодишен мандат. Партията на Борисов трябва да се бори с патриотизъм срещу крайните националисти", категоричен е Йордан Цонев.

"Партията ни ще бъде категорично срещу вкарването на тези националисти във властта", отсече политикът. Все пак той допълни, че ДПС ще подкрепи икономическите предложения на ГЕРБ, които се застъпват с между двете партии.

"Очевидно е, че Ердоган се опитва да влияе в България чрез Лютви Местан. Най-вероятно това се е случвало и когато Местан беше в ДПС", заключи депутатът от ДПС.

"Ахмед Доган е добре, в чудесно здраве. Видяхме се за последно на рождения му ден. Подарих му античен съд от 15 век", каза още Цонев.

Йордан Цонев каза, че в Словакия по време на председателството са изолирали националистите от управлението. Представяте ли си националист да председателства Съвета по отбрана на ЕС, попита риторично той?!

Йордан Цонев каза, че патриотизмът обединява, а трите партии от ОП разделят нациите.

ГЕРБ да не кажат, че не сме ги предупредили! Повтарят тази грешка втори път, изтъкна Цонев.

Депутатът от ДПС обаче каза, че движението ще подкрепя законите, свързани с битката с бедността, но ще бъдат против закони, от които зависи оцеляването на правителството.

"Ще бъдем остра опозиция. В БСП имат други основания да бъдат в опозиция. Те искат държавен капитализъм", каза още Йордан Цонев.

Той обясни, че той, Делян Пеевски и други депутати ще внесат законопроект за намаляване на административната тежест над бизнеса.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни