Сряда, 31 Май 2023

Петък, 26 Май 2017 12:00

Цацаров: ”Таксата” на летището за чужденец е 5000 евро

„За първи път е на лице канал за трафик на чужденци през аерогара”, каза още Сотир Цацаров.

До момента са задържани шестима души, от които двама са гранични полицаи. Останалите двама са организатори на канала, чужди граждани, които общо взето пребивават у нас от около, а може би и повече от 10 години. Останалите двама са лица, които са се възползвали от този канал. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с акцията на Летище "София" от снощи по линия на нелегалната миграция, предаде Агенция „Фокус”.

„На практика става дума за трафик на чужденци, за лица, които пристигат от различни дестинации. Например, последният който е задържан, е от Кипър. Пристига на Летище "София" с нередовни документи и е пропуснат въпреки нередовните документи от съответните гранични полицаи. Таксата, ако мога така да се изразя, за преминаване на чужденец (влезлият е гражданин на Бангладеш, организаторите също са съпричастни към тази страна) е в размер на 5 000 евро на човек. Таксата, която един граничен полицай е следвало да получи, е в размер на 4 000 лева”, обясни Цацаров.

По думите работено е доста старателно и в малко по-тежки условия. Аерогарата не е пространство, в което е възможно да се осъществява наблюдение и всякакви други начини за наблюдение, чрез които престъпленията могат да се документират. „Но благодаря и на НДБОП и на Специализирана прокуратура, МВП. За първи път е на лице канал за трафик на чужденци през аерогара”, каза още Сотир Цацаров.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни