Четвъртък, 29 Септември 2022

Неделя, 28 Май 2017 12:13

Главният секретар на МВР: Предстоят арести на знакови лица

Работи се по всички линии. Стремежът е да се създаде у хората усещане за сигурност." Това обяви Младен Маринов.

Предстоят арести на знакови лица и не само. Работи се по всички линии. Стремежът е да се създаде у хората усещане за сигурност. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 главният секретар на МВР Младен Маринов.

"Командироват се полицаи по Черноморието. При групите за наркоразпространение там залогът е голям и печалбите са сериозни. Нашата задача е нито една група да не се почувства силна и безнаказана. Предишният летен сезон приключи успешно. Очакват се нови 1000 полицаи да влязат в системата, в редиците на МВР", коментира Младен Маринов.

Относно заловения канал на вход на летище София за бежанци, Маринов заяви, че не е много масов и добави, че мрежата няма как да съществува без съдействие на служители на летището.

"Две лица, които е трябвало да преминат, са задържани. През подобен канал могат да преминат всякакви лица, включително и терористи. Не мога да говоря в конкретика, защото има следствена тайна", поясни Младен Маринов.

"Като цяло отчитаме намаляване на миграционния натиск поради засилването на охраната на българо-турската граница. Оградата е изградена на 90%. Това ни дава възможност да намалим полицейския състав по границата и да го насочим към други критични точки. Това не означава, че отслабваме контрола", допълни главният секретар на МВР.

Той подчерта, че нивото на заплаха към страната ни не е повишено и остава най-ниското, трето ниво. "Моментът за атентата в Манчестър е избран в края на събитието, когато хората излизат безконтролно от залата. Каквито и мерки да си взел, винаги ще се намери група хора, към която да се насочи терора", отбеляза Маринов.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни